Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nesypte si popol na hlavu! 15 vecí, za ktoré sa ženy nemusia nikdy ospravedlňovať
Zdielať na

Nesypte si popol na hlavu! 15 vecí, za ktoré sa ženy nemusia nikdy ospravedlňovať

Zdroj: unsplash.com

Nikto nie je dokonalý, a hoci okolo seba neustále počúvame, že mýliť sa je ľudské, rovnako sa snažíme byť perfektné. Sú ale situácie, kvôli ktorým sa naozaj nemusíme cítiť previnilo. Ktoré to sú?

Niektoré ženy majú pocit, že sa musia celý život za niečo ospravedlňovať, dokonca aj za to, že myslia aj samé na seba. Naozaj je to nutné? Za tieto veci sa rozhodne ospravedlňovať nemusíte!

Prejavujete emócie

Niečo vás rozčúlilo, ste z niečoho smutná, alebo vám naopak niečo urobilo ohromnú radosť? Dajte svoje emócie najavo a nikdy sa za ne neospravedlňujte. Máte právo sa smiať a rovnako tak si môžete kedykoľvek zaliezť do perín a nenávidieť celý svet, bez toho, aby ste to niekomu museli vysvetľovať. Kto sa vám za to posmieva alebo tvrdí, že ste hysterická, s tým nestrácajte vôbec čas.

unsplash.com

​Viete povedať nie

Je vám niečo proti srsti, s niečím nesúhlasíte alebo vás niekto núti do niečoho, čo skrátka nechcete? Povedzte hlasné nie! A ak sa za svoj nesúhlas cítite previnilo, tak okamžite prestaňte. Nikto vás nemôže do ničoho nútiť, ak sa nenecháte.

Máte v byte neporiadok

Prepadla vás nečakaná návšteva a vy sa môžete hanbou prepadnúť, pretože máte v kuchyni neumytý riad, plný kôš odpadkov a nepamätáte si, kedy ste naposledy utierali podlahu? Tak sa zase rýchlo upokojte a hlavne sa za nič z toho neospravedlňujte. Niekedy nám skrátka neostane čas a energia na všetky domáce práce. Vaši priatelia k vám určite neprišli na kontrolu a neporiadok určite radi prehliadnu.

Pár kíl navyše

Nie každá žena vyzerá ako vystrihnutá z titulky módneho časopisu, ale určite to nie je dôvod, prečo by sa mala cítiť menejcenná alebo sa za to snáď ospravedlňovať. Máte nejaké kilá navyše? No a čo! Ak sa na seba ráno usmievate do zrkadla, cítite sa vo svojom tele dobre a nejaký faldík navyše vás vôbec netrápi, potom nie je čo riešiť!

Instagram/calliethorpe

Nemáte chuť na sex

Niekedy sa stane, že nie ste s partnerom naladená na rovnakú vlnu, a hoci on po vás neskutočne túži, vy skrátka na sex nemáte ani pomyslenie. Náročný deň v práci, ste v strese alebo len jednoducho nemáte náladu. Nie je potrebné sa z toho rúcať alebo sa do niečoho snáď nútiť. A už vôbec sa nemusíte cítiť previnilo.

Plačete len tak

Každá z nás to pozná. Niekedy proste máme náladu pod psa a chce sa nám plakať. Občas za to môže PMS, inokedy zase k tomu nemáme žiadny dôvod. Nech už je to akokoľvek, rozhodne to nie je dôvod, prečo sa niekomu ospravedlňovať. Keď dáte navyše priechod svojim emóciám, uľaví sa vám. A to za to predsa stojí, alebo nie?

Myslíte na seba

Denne chodíte do práce, staráte sa o deti, o domácnosť, venujete pozornosť svojim priateľom alebo partnerovi, tak si zaslúžite tiež občas vypnúť a myslieť iba na seba. Nie je na tom vôbec nič zlé! Urobte si pekný deň sama pre seba, bežte nakupovať, zájdite si na masáž, dajte si víno s kamarátkami. Svet sa z toho nezrúti a vy sa budete cítiť skvele!

unsplash.com

Nechcete deti

Deti sú citlivá téma. Niektoré ženy skrátka necítia, že by ich poslaním mala byť veľká rodina a niekoľko detí, a v spoločnosti je na ne občas pozerané ako na karieristky alebo na tie "divné." Pravda je taká, že je to každého osobná vec, a ak to proste tak necítite, nie je potreba to niekomu vysvetľovať.

To, ako vyzeráte

Nestihli ste si ráno umyť vlasy, s mejkapom ste si tiež nelámali hlavu a ako na potvoru ste na ulici stretli niekoľko známych? A okamžite z vás vypadlo ospravedlnenie za to, ako vyzeráte? Tak toto už nabudúce nerobte. Nikto predsa nepočíta s tým, že sa do obchodu pre rožky nahodíte ako na prehliadkové mólo.

Robíte chyby

A kto nie? Nikto predsa nie je dokonalý a to, že robíme chyby, je úplne normálne. Nemá cenu si preto neustále dookola sypať popol na hlavu za to, že sa vám niečo nepodarilo. A navyše chybami sa človek predsa učí. Takže, keď sa vám nabudúce niečo nepodarí, tak sa nad to povzneste a vezmite si z toho ponaučenie.

unsplash.com

Nechcete sa vydávať

Pokiaľ s partnerom žijete len tak, obom vám to vyhovuje a svadbu vidíte iba ako formalitu, ktorá stojí veľa peňazí, nie je potreba to nikomu vysvetľovať. Ak si vás chce partner vziať, ale vy na to veľmi nie ste, neospravedlňujte sa. Je to skrátka vaše rozhodnutie, a ak vám svadba nič nehovorí, nikto vás do toho nemôže nútiť.

Občas sa prejedáte

Zjete naraz veľkú pizzu, za chvíľku si dáte kopu hranolčekov, zapijete to colou a zavŕšite to tabuľkou čokolády? Pri televízii si potom dáte balíček svojich obľúbených čipsov a nezabudnete ani na gumové medvedíky? Keď už, tak už. Bude vám síce pekne blbo, ale je to len na vás, koľko toho zjete, a nikto vám do toho nemôže hovoriť. Veď zajtra to vybeháte vo fitku, no nie?

Vaša kariéra

Len vďaka svojim schopnostiam a usilovnosti ste úspešné v práci a rozhodne by ste sa kvôli tomu nemali cítiť previnilo. Tvrdo ste dreli, a preto nemusíte nikomu nič vysvetľovať alebo sa ospravedlňovať. Ak robíte niečo, čo vás napĺňa a baví, máte vyhrané. A všetkým ostatným to môže byť úplne jedno.

Profimedia

Vaše vzťahy

Ženy málokedy priznajú počet partnerov, ktorí prešli ich životom, nieto spálňou. A keď už sa niečo také stane, tak by sa žiadna kvôli tomu nemala cítiť previnilo. Vďaka nim ste totiž získali skúsenosti, zistili ste, čo v živote naozaj chcete a aké máte požiadavky na budúceho partnera. A to všetko je predsa užitočné, nie?

Súvisiace články

Najčítanejšie