Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prečo sa dvojice rozchádzajú? Status mladej ženy otvoril oči miliónom ľudí
Zdielať na

Prečo sa dvojice rozchádzajú? Status mladej ženy otvoril oči miliónom ľudí

Zdroj: powerofpositivity.com

Ako je možné, že ľudia, ktorí sa tak veľmi milovali, sa tak často a rýchlo rozvádzajú? Výstižné vysvetlenie mladej ženy odhalilo pravý dôvod, prečo je to tak. Súhlasíte s ním aj vy?

Nad láskou ľudia premýšľali celé stáročia, vedeli, že bez nej sa nedá žiť. Je to práve láska, ktorá je dodnes najväčšou inšpiráciou umelcov snáď vo všetkých oblastiach. Každý po nej túži a v čase zamilovania aj všetci veria, že bude trvať naveky. Žiaľ, láska býva často spojená so sklamaním, bolesťou a trápením a mnoho párov to vzdá príliš skoro.

Prečo sa ľudia rozvádzajú?

25-ročná poetka Taylor Myers z Ohia navštevovala kurz s názvom “Vzťahy pre život,” ktorý ju inšpiroval k napísaniu statusu, ktorý sa stal virálnym a získal už viac ako 1,5 milióna lajkov a zdieľaní. Myslíte si, že má táto mladá žena pravdu alebo je podľa vás príliš skeptická?

“Mnoho ľudí sa ma pýta, z čoho mám najväčší strach, alebo čo ma najviac desí. A viem, že očakávajú, že spomeniem napríklad strach z výšok, z uzavretých priestorov, či strach z ľudí, ktorí sa prezliekajú za zvieratá. Ale ako im mám povedať, že sa najviac bojím toho, čo som sa naučila na kurze Vzťahy pre život? Že sa bojím reality, lebo viem, že ľudia sa rozchádzajú z rovnakého dôvodu, pre ktorý sa do seba kedysi zamilovali?

Tvrdohlavosť, ktorá sa vám zdala na partnerovi kedysi rozkošná, sa zrazu zmenila na odmietnutie kompromisu, záujmy partnera, pre ktoré ste ho obdivovali, sú odrazu len hltačom peňazí, zo spontánnosti sa zrazu stal egoizmus a nezodpovednosť a nohy vyložené na stole rozhodne nie sú po čase sexi, ale len ďalší dôvod na hádku.

Z ničoho nie som vystrašená viac, ako z predstavy, že budem škaredá a nepríjemná pre niekoho, kto videl v mojich očiach všetky hviezdy...“

unsplash.com

​Láska je voľba

Taylor neskôr k status pridala ďalší, v ktorom vysvetľuje, čo znamená láska.

Učiteľ na spomínanom kurze sa ich pýtal, či je láska emócia, alebo voľba. Všetci sa jednoznačne zhodli, že láska je emócia. “Nemáte pravdu, opravil ich učiteľ. Ak si budete myslieť, že láska je emócia, nevydrží vám,” a dodal, že láska je podľa neho voľba.

Každý deň vraj máme možnosť rozhodnúť sa, či budeme partnera milovať, bez ohľadu na jeho chyby a nedokonalosti. Iba tak má láska naozaj zmysel a pevný základ.

Čo si o tom myslíte vy?

Súvisiace články

Najčítanejšie