Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
6 pravidiel spokojného vzťahu: TOTO dodržiavajte a budete naozaj šťastní!
Zdielať na

6 pravidiel spokojného vzťahu: TOTO dodržiavajte a budete naozaj šťastní!

Zdroj: unsplash.com

Či už ste vo vzťahu len chvíľu alebo niekoľko rokov, je potrebné mu venovať dostatočnú starostlivosť a lásku.

Nie je to vždy jednoduché a občas to chce veľa trpezlivosti a kompromisov. Každý vzťah je iný, ale ak chcete poznať recept na ten najšťastnejší, čítajte ďalej.

Navzájom sa podporujte

Možno nemáte spoločné koníčky a každého z vás baví niečo iné. Nie je nutné, aby ste všetko robili spoločne. Dôležité ale je, aby ste sa vo svojich záujmoch navzájom podporovali. Je predsa skvelé vidieť, že toho druhého niečo naozaj baví a že robí to, čo ho napĺňa. Podpora je vo vzťahu naozaj dôležitá, preto s ňou nešetrite.

unsplash.com

Nechoďte spať rozhádaní

Je tak ľahké zhasnúť svetlá a otočiť sa k partnerovi chrbtom. Lenže idete spať smutní, nahnevaní a ublížení a rovnako tak sa zase prebúdzate. Než zavriete oči, skúste si všetko vydiskutovať. Uvidíte, ako sa vám bude dobre zaspávať, a ešte lepšie vstávať.

unsplash.com

Rozprávajte sa

Občas sa nájdu problémy, pred ktorými by sme chceli zavrieť dvere a vôbec o nich nehovoriť. To ale ničomu nepomôže. Ak vás niečo trápi, musíte o tom s partnerom hovoriť. Komunikácia je základ každého medziľudského vzťahu a bez nej budú obe strany tak akurát nešťastné.

unsplash.com (ilustračná fotografia)

Zaujímajte sa o seba

Práca, škola, deti. Človek je v jednom kole, a tak sa občas stane, že zabudne na okolie. Hoci je toho na vás veľa, mali by ste si vždy nájsť chvíľku na svojho partnera. Stačí sa večer stretnúť pri večeri a opýtať sa, aký mal váš drahý deň. Záujem je jeden zo základných pilierov zdravého a spokojného vzťahu.

unsplash.com

Majte aj vlastných priateľov

Každý pár sa väčšinou stýka s nejakými rovnakými ľuďmi, s nimi trávia svoj voľný čas. To ale ešte neznamená, že sa občas nemôžete stretnúť s niekým sólo. Ozval sa vám dávny kamarát zo školy? Prečo nezájsť na pohárik? Navyše keď si takto občas vyrazíte do spoločnosti sama, budete sa ešte viac tešiť na partnera, ktorý na vás čaká doma.

Profimedia.sk

​Neporovnávajte sa s inými pármi

Jedni priatelia neustále cestujú, druhí plánujú svadbu a rodinu a tretí práve stavajú dom? Prajte im ich úspechy a neporovnávajte ich vzťahy s tým vaším. Mohlo by sa totiž stať, že sa budete neustále naháňať za niečím, čo majú druhí, a zabudnete na to, čo máte doma vy.

unsplash.com

Na svojom vzťahu neustále pracujte

Na začiatku vzťahu ste sa vznášali na ružovom obláčiku zamilovanosti, ale ten nevydrží naveky a časom opadne. V tom najlepšom prípade ju vystrieda hlboká láska a starostlivosť o vzťah. Ak si prajete so svojím partnerom byť čo najdlhšie, musíte na vzťahu pracovať. Šťastné páry to vedia, a preto neutekajú pred problémami, fungujú ako tím a snažia sa svoj vzťah posúvať každým dňom zase o niečo ďalej.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie