Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dojímavé momenty z kráľovskej svadby: Týmto si Harry a Meghan uctili zosnulú Dianu
Zdielať na

Dojímavé momenty z kráľovskej svadby: Týmto si Harry a Meghan uctili zosnulú Dianu

Zdroj: Profimedia/Pinterest

Hoci zomrela pred vyše dvadsiatimi rokmi, nielen jej deti, ale celý svet na ňu nikdy nezabudne. Na kráľovskej svadbe jej vzdali hold niekoľkými peknými gestami.

Nielen syn Harry, ale aj Meghan mala zásluhu na tom, že na ich rozprávkovej svadbe nechýbali symbolické momenty pripomínajúce zosnulú princeznú Dianu, matku Harryho.

Dianina sestra čítala na obrade

Staršia sestra princeznej Diany Lady Jane Fellowes dostala tú česť prečítať čítanie počas slávnostného obradu, čím priblížila spomienku na svoju výnimočnú sestru. Na svadbe nechýbal ani Dianin starší brat Charles Spencer s manželkou a sestra Lady Sarah McCorquodale. 

Profimedia

Prsteň Meghan

Nielen princ William daroval Kate Middleton prsteň s kameňom z Dianinej zbierky, ale rovnako to urobil aj Harry. "Je pre mňa také dôležité vedieť, že je stále s nami," dodala Meghan, keď zásnubný prsteň dostala.

Profimedia

Meghan skopírovala Dianin sľub

Diana, princezná z Walesu, spôsobila veľký rozruch, keď sľúbila, že "nebude poslúchať" svojho manžela, keď si ho brala. Ďalšie kráľovské nevesty odvtedy pokračovali v jej stopách, rovnako urobila aj Kate Middleton. Nie je žiadnym prekvapením, že Meghan Markle sľúbila Harrymu, že ho bude milovať, utišovať a ctiť, ale nebude ho poslúchať.

SITA

Symbolická kvetinová výzdoba

Hlavná kvetinárka páru Philippa Craddock na výzdobu primárne používala kvety, ktoré prirodzene kvitnú v tomto ročnom období, vrátane bielej záhradnej ruže. Princezná Diana údajne milovala tieto voňavé kvety a dokonca jednu odrodu pomenovali po nej.

Profimedia

​Svadobná kytica

Požiadavka kráľovského páru na svadobnú kyticu bola, aby v nej boli aj nezábudky, ďalší z mimoriadne obľúbených kvetov princeznej Diany.

https://www.instagram.com/p/Bi9gWgrAKM8/?hl=en&taken-by=kensingtonroyal

Namiesto darov charita

Diana sa celý život mimoriadne angažovala v charite, bola aj dobrou priateľkou Matky Terezy, ktorá zomrela krátko po jej smrti. Harry a Meghan písomne prosili hostí, aby namiesto svadobných darov darovali peniaze na niektorú z charitatívnych organizácií, ktoré tiež podporujú.

K týmto spomienkovým detailom patrilo tiež voľné miesto po Harryho pravom boku, ktoré patrilo symbolicky jeho matke, či pieseň "Guide Me, O Thy Great Redeemer," ktorá znela aj na Dianinom pohrebe.

​https://www.instagram.com/p/Bi9c4oEAWZw/?taken-by=kensingtonroyal

Súvisiace články

Najčítanejšie