Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ste s tým pravým? Tieto signály znamenajú, že si zaslúžite lepšieho chlapa!
Zdielať na

Ste s tým pravým? Tieto signály znamenajú, že si zaslúžite lepšieho chlapa!

Zdroj: Profimedia

Niekedy je dosť ťažké priznať si, že vedľa nás nie je ten, ktorého si zaslúžime. Tieto znamenia vám ukážu, že by ste mali váš vzťah prehodnotiť.

Veľakrát s niekým zostávame len kvôli tomu, že je to pohodlné a nechceme byť samé. Nie je to náhodou aj váš prípad? Tieto znamenia vás o tom presvedčia.

Ste často nešťastná alebo smutná

Takmer každá to niekedy zažila. Na začiatku bolo všetko skvelé a potom sme začali byť smutné a plakali sme doma do vankúša a rozmýšľali, prečo vlastne nie sme spokojné. Ak vo vás drieme podobný pocit, potom je zrejmé, že ste s niekým, s kým nemáte byť. Máte mať predsa radosť, keď ho môžete objať alebo sa na neho usmiať. Akonáhle vaše srdce v jeho blízkosti nevydáva jasný signál, že je vám dobre, potom si zaslúžite niekoho iného.

unsplash.com

​Nemáte k nemu dôveru

Keď svojmu partnerovi neveríte, vzťah nemôže fungovať. Keď s niekým ste, musíte mu podvedome veriť, že vás nebude podvádzať ani vás nikdy nesklame. Potrebujete byť s niekým, s kým sa cítite bezpečne a o kom ste presvedčená, že vám úmyselne neublíži. Dôvera je základným kameňom vo vzťahu a bez nej to nemá žiadnu budúcnosť.

Radšej je s kamarátmi ako s vami

Snažíte sa plánovať spoločné aktivity, ale on sa stále vyhovára, že nemôže, alebo sa mu nechce? Chodí radšej s kamarátmi alebo si vymýšľa akcie, na ktoré vás nepozve? Potom je niečo veľmi zle. Iste, každý potrebuje čas sám pre seba i svoje koníčky, ale ak je to neustále a vy si stále pripadáte ako kôl v plote, zaslúžite si niekoho lepšieho. Vzťah, v ktorom si každý robí, čo chce, nemôže nikdy rásť.

Thinstockphotos

Je tajnostkár

Žiadny vzťah by sa nemal zakladať na tajomstvách a klamstvách. Ak pred vami váš partner stále niečo skrýva, asi by ste sa mali zamyslieť nad tým, či je skutočne ten pravý. Tají pred vami svoju rodinu, priateľov alebo sa stále stýka so svojou bývalou? Má tendencie neustále brúsiť v iných vodách a schováva pred vami svoj telefón? Nechce si vás dať do priateľov na Facebooku alebo vám ani nepovie, kde pracuje? Mať určité tajomstvo je síce fajn, ale v zásadných veciach by mali byť obaja partneri otvorení. Inak to jednoducho nejde.

Do vzťahu neinvestujete rovnaké úsilie

Obaja partneri by sa mali navzájom stále prekvapovať a tiež by mali jeden druhému vyjadrovať lásku a náklonnosť. Prečo byť s chlapom, ktorý sa stále správa ako niekto, kto je s vami len na skúšku? Ktorý vám nevyzná čas od času lásku, ktorý ju nedáva najavo činy a ktorý sa ani trochu nesnaží? Obaja musia na vzťahu makať, aby mohol fungovať. Vzťah bez snahy a úsilia nebude nikdy pevný. Ak ste to len vy, kto dáva darčeky, kto telefonuje, píše esemesky alebo plánuje výlety, zaslúžite si lepšieho partnera!

Stále sa hádate o rovnakých veciach

Zdravo sa pohádať je niekedy dôležité a neexistuje žiadny vzťah, kde by sa partneri nepohádali. Ale ak sa hádate stále dookola o tom istom, niečo asi nebude v poriadku. Keď sa vyskytne nejaký problém, ten potom neustále riešite, ale nikdy nedospejete k záveru, nie je to normálne. Prestaňte presviedčať samú seba, že je v pohode pol roka riešiť úplnú maličkosť, a konečne sa rozhodnite, koho vedľa seba chcete mať.

Thinkstockphotos

​Nie ste sama sebou

Moja prvá vážna známosť bol jeden veľký omyl. Najskôr mi môj partner neustále vyčítal, čo je na mne zle a čo by som mala zmeniť. Vyčítal mi spôsob, akým hovorím, ako konám a ako sa obliekam. Moje oči boli buď príliš nalíčené, alebo naopak, málo. Červený rúž bola "hrôza" a ružová zase "trápna." Tričko s nápisom si predsa nemôžem dovoliť nosiť a sukne by som mala radšej nechať navždy v skrini, pretože moje nohy sú proste "príliš  krátke". Po pol roku som sa s ním rozišla. Nebudem predsa s niekým, kto ma nemá rád takú, aká som. Zaslúžime si totiž chlapa, ktorý miluje aj naše chyby, nie niekoho, kto nás chce zmeniť.

Chce len sex

Možno to je drsné zistenie, ale nie je nič horšie ako mať pocit, že vás chce len do postele. A dá sa to spoznať celkom ľahko. Akonáhle s niekým chodíte a vaše schôdzka sa zvyčajne zvrtne len do búrlivého sexu, po ktorom ten druhý čo najrýchlejšie zabuchne dvere, aby s vami nemusel komunikovať, ide mu len o vaše telo. A vy si predsa zaslúžite muža, ktorý chce aj to, čo máte vo vnútri. Niekoho, kto si s vami vyrazí do spoločnosti, nehanbí sa za vás, ide s vami na bicykel alebo sa s vami hlasno smeje pri dobrom filme. Máte predsa nejakú hrdosť, alebo nie?

Thinkstockphotos

Súvisiace články

Najčítanejšie