Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Blondínky alebo brunetky? Týmto ženám dávajú muži jednoznačne prednosť
Zdielať na

Blondínky alebo brunetky? Týmto ženám dávajú muži jednoznačne prednosť

Zdroj: Profimedia

Niekomu sa páčia viac tmavovlásky, iní uprednostňujú svetlovlasé ženy, napriek tomu vraj u mužov jednoznačne vyhráva len jeden typ žien.

Koľko ľudí (mužov) toľko chutí. Či už je to žena s tmavými vlasmi, blondína či ryšavka, určite môže byť rovnako príťažlivá každá jedna. Odborné výskumy však prišli k záverom, že muži sú predsa len na mäkko najviac z... Čo myslíte?

Blondínky vedú!

Napriek tomu, že o nich kolujú vtipy a vo všeobecnosti sú považované za tie naivnejšie, výskumy ukázali, že opačné pohlavie považuje blondínky jednoznačne za najpríťažlivejšie.

Štúdia zverejnená v časopise Journal of Social Psychology uvádza, že muži skutočne považujú ženy so svetlými vlasmi za atraktívnejšie. Vraj blondínky vnímajú ako mladšie, zdravšie a promiskuitnejšie.

Dôvod ich „výberu“ pravdepodobne siaha ďaleko do minulosti, kedy svetlé vlasy symbolizovali mladosť a plodnosť. Ďalším faktorom, ktorý však určite vplýva na uprednostňovanie blondínok je aj ten, že už roky sa v médiách, najmä v časopisoch, objavujú oveľa častejšie pekné a zvodné blondínky.

pinterest.com

Aj rôzne výskumy v minulosti dokázali, že napríklad blondínky pracujúce v reštauráciách a baroch ako servírky dostávajú niekoľkonásobne vyššie sprepitné ako ostatné ženy. Podobne je to aj pri ďalších profesiách.

Ak nie ste blondínky, nezúfajte. Iný výskum totiž dokázal, že hnedovlasé ženy sú z pohľadu mužov považované za vhodnejšie manželky a majú podľa nich väčší rodičovský potenciál, uvádza Daily Mail.

Pinterest.com

Súvisiace články

Najčítanejšie