Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
5 dôvodov, prečo neviete dosiahnuť orgazmus: Teraz to môžete zmeniť!
Zdielať na

5 dôvodov, prečo neviete dosiahnuť orgazmus: Teraz to môžete zmeniť!

Zdroj: Thinkstockphotos

Je len málo žien, ktoré dosiahnu orgazmus pri každom sexe. Niektorým sa to podarí len výnimočne a sú aj také, ktoré ho nikdy nezažili. Čo môže byť príčinou toho, že sa nevieme dostať na vrchol?

Odborníci sa zhodujú na týchto aspektoch, ktoré súvisia s komplikovaným dosahovaním orgazmu.

Len jeden spôsob

Mnoho mužov si myslí, že sú tými najlepšími milencami na svete, ak zvolia extrémne tempo a zmenia sa na králikov na baterky. Pravdepodobne im ešte nikto nepovedal, že len malé percento žien dosahuje orgazmus výhradne pri súloži. Ak to neurobí on, skúste si pomôcť sama. Počas sexu stimulujte vonkajšie body, zatiaľ čo on sa stará o tie vnútorné. Uvidíte, že orgazmus na seba nenechá dlho čakať, stačí sa len trochu uvoľniť.

Thinkstock

Žiadna predohra

Mnoho žien predstiera orgazmus, pretože mnoho mužov predstiera predohru. Ak vám váš partner nedá chvíľu na naladenie sa a nevyvolá vo vás túžbu mať sex, potom je veľmi zložité dosiahnuť orgazmus. Poproste ho, aby trochu spomalil a venoval sa vám, bozkával vás, zaujímal sa aj o iné partie tela ako zvyčajne, pretože to je najjednoduchší spôsob, aby šlo všetko hladko.

Neviete sa uvoľniť

Ženy majú pri sexe často plnú hlavu zbytočných vecí, ktoré by mali vypustiť a uvoľniť sa. Lenže občas je ťažké nepremýšľať o tom, či vám práve tento bude verný, ako je na tom s bezpečným sexom alebo sa neobávať, že by ste mohli otehotnieť. Nehovoriac o ženách, ktoré myslia na to, čo zajtra uvaria deťom na večeru a podobne. Ak sa budete v duchu stresovať takýmto spôsobom, nečudujte sa, že orgazmus nie a nie prísť.

Thinkstock

Príliš sa sústredíte

Nemyslieť na orgazmus, to je kľúčom k tomu, aby ste ho boli schopná dosiahnuť. Ak tam ležíte a jediné, čo vám beží hlavou, je, aby to konečne prišlo, môžete to rovno vzdať. Rovnako je to v prípade ranného sexu. Viete, že nemáte veľa času, ale myslieť na to, či to stihnete alebo nie, je celkom na nič! Užívajte si všetko, čo partner robí, zabudnite na orgazmus a on príde, keď ho budete najmenej čakať.

Lubrikačný gél

Napriek tomu, že naše telá produkujú prirodzené lubrikanty, niekedy ich skrátka nie je dosť. Pôsobením hormonálnych zmien, braním liekov alebo z iných dôvodov sa netvorí toľko vlhkosti, koľko by bolo potrebné k príjemnému sexuálnemu zážitku. Lubrikačné gély nie sú len pre staršie dámy, občas ho potrebuje každá z nás. Možno je kvapka lubrikantu práve to, čo potrebujete, aby ste konečne dosiahli vytúžený cieľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie