Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
5 darčekov, ktoré darujte svojmu VZŤAHU
Zdielať na

5 darčekov, ktoré darujte svojmu VZŤAHU

Zdroj: Thinkstock

Láska sa nedá kúpiť. Ale darčeky potešia každého, pretože sú istým výmenným obchodom. Ibaže, viete darovať niečo nezištné, niečo, čo tomu druhému ostane navždy?

Možno si každý deň hovoríte, že sa milujete. Ale časom vetu Ľúbim ťa vystriedala veta A nezabudni kúpiť maslo! Možno o tom ani neviete, ale darčeky, ktoré si môžete vzájomne darovať, predsa nemusia byť materiálne. Veď láska je najväčší dar.

Dajte mu to, čo potrebuje ako soľ

Okrem ponožiek alebo kravaty kupujete partnerovi aj iné dobré kúsky do šatníka, lenže on sa z toho veľmi neteší? Už nemáte silu na vymýšľanie kreatívnych darčekov a máte pocit, že ste partnerovi kúpili snáď už všetko, čo potreboval? Dajte mu skutočne to, čo mu chýba!

ČO to môže byť?!

Pri rekapitulácií hádok možno zistíte, že partnerovi prekáža, že ste neustále v práci. Alebo sa málo smejete a zabudli ste sa radovať. Darujte partnerovi to, po čom jeho duša volá, lebo, ak mu to nedáte, jeho vnútro ostane prázdne. Darujte vašej láske úsmev alebo sľub, že v práci budete tráviť menej času. A doprajte si pár skutočných, výnimočných okamihov. 

Thinkstock

Telo na telo: Darček pre oboch

Dnes všade prezentovaná sexualita stráca na svojom význame a pôvabe. Kontakt s telom prináša príjemné pocity, za ktoré je zodpovedný hormón šťastia oxytocín. Úsmev na tvári vie potom uľahčiť cestu do postele, kde sa vyrieši vždy prakticky mnoho problémov. Sex je zblížením a vyvrcholením skutočnej lásky – to majte na pamäti, aj keď to znie ako "klišé" a samozrejmosť. Nie je to tak!

Najväčšia investícia je ČAS

Práve obdobie sviatkov ponúka množstvo voľného času, ktorý by ste mohli venovať sami sebe. Intimita, spoločné dlhé večery alebo rozprávanie pri varenom víne, to všetko si môžete darovať. A keďže darčeky by mali byť o radosti, nezabudnite na to, že ak po Vianociach prestanete byť darčekom pre toho druhého, všetko pekné a vzácne sa zase stratí.

Niekedy pomôže, keď sme "slepí a hluchí"

Po celý rok si možno všímate pohodené ponožky, ktoré sú spúšťačom istej nepohody a hádok v rodine. Obyčajné ponožky, však pre ženu niekedy znamenajú jednoducho VŠETKO: nič nestíha, muž málo pomáha, deti robia neporiadok a muž si ešte hodí ponožky len tak na zem... Toľká neúcta!

Ako to povedal Sokrates? Vzťah môže fungovať vtedy, keď niektoré veci nebudeme počuť a niektoré vidieť. Chcite vidieť len to dobré a počuť len to zmysluplné...

Nemateriálne darčeky nás stoja úsilie a čas, pretože, ak niekoho milujeme, robíme to z lásky - presne ako tento otecko: Otec dal dcére dojímavý dar: Nič podobné nikdy nečakala!

Súvisiace články

Najčítanejšie