Skoro jasno
16°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
V modelingu spôsobila hotovú revolúciu: Ellie dokázala, že móda nepozná hranice
Zdielať na

V modelingu spôsobila hotovú revolúciu: Ellie dokázala, že móda nepozná hranice

Zdroj: Profimedia

Hoci sa narodila s Downovým syndrómom, je nesmierne šťastná, pretože si plní svoj sen. Napriek svojmu handikepu boduje ako modelka a rúca deterajšie predsudky a bariéry.

Ellie Goldstein (22) túžila už ako dieťa po sláve a predvádzaní módy na móle a splnilo sa jej to na sto percent. Dnes je priekopníčkou medzi britskými modelkami a snaží sa podporovať myšlienku, že krása je univerzálna a nemala by byť definovaná podľa konvenčných štandardov, píše uk.style.yahoo.com.

Napriek hendikepu si splnila sen 

Ellie sa do módy zamilovala vďaka staršej sestre Amy, ktorá ju zasvätila do všetkého. Naučila ju líčiť sa, upravovať, chodili spolu aj nakupovať. Napriek tomu, že jej bol po narodení diagnostikovaný Downov syndróm, nedovolila, aby jej postihnutie stálo v ceste k dosiahnutiu svojich snov. 

Kariéru v modelingu odštartovala v roku 2017, ked podpísala zmluvu s agentúrou Zebedee Management, ktorá sa zameriava na zastupovanie ľudí so zdravotným postihnutím a alternatívnym vzhľadom. Už ako 15-ročná sa objavovala v rôznych televíznych reklamách, napríklad pre značky Nike alebo Hotter Shoes, neskôr zdobila obálky niekoľkých uznávaných magazínov ako je Vogue, Elle či Allure, a bola tvárou luxusnej značky Gucci. 

Profimedia

Výnimočná krása 

Ellie sa zapísala do histórie ako prvá modelka s Downovým syndrómom, ktorá sa stala tvárou luxusnej módnej značky. Táto spolupráca si získala veľkú mediálnu pozornosť a prispela k diskusii o väčšej inklúzii v módnom priemysle.  

Jej poslaním je inšpirovať ostatných ľudí s rôznymi hendikepmi, aby išli za svojimi snami. „Som nadšená, že inšpirujem toľko ľudí a pomáham agentúre Zebedee viesť revolúciu začlenenia,“ povedala Ellie, ktorej sa darí meniť pravidlá krásy a svetu dokazuje, že móda je skutočne pre každého.  

Súvisiace články

Najčítanejšie