Polojasno
24°
Bratislava
Tadeáš
25.6.2024
Obrovské znamienko si roky zakrývala vrstvami mejkapu: Dnes je z nej úspešná modelka
Zdielať na

Obrovské znamienko si roky zakrývala vrstvami mejkapu: Dnes je z nej úspešná modelka

Zdroj: Profimedia

Z nedokonalosti dokázala urobiť prednosť a konečne sa vďaka tomu cíti slobodná a sama sebou. Kráska je aj vďaka fľaku na tvári výnimočná a jedinečná a stala sa vzorom pre mnoho žien.

Talianka Carlotta Bertotti sa narodila ako zdravé bábätko, jej rodičov aj lekára však vydesila výrazná škvrna zasahujúca celú tvár. Od čela až po bradu mala pokožku sčernalú a zhrubnutú, píše brightside.me.

Už ako malé bábo tak musela Carlotta podstúpiť množstvo vyšetrení, pri ktorých lekári zisťovali, či nie je materské znamienko nebezpečné. Nakoniec bol dievčaťu diagnostikovaný Otov névus. Jedná sa o typ kožnej melanocytárnej lézie, ktorá sa vyznačuje modrým alebo šedavým zafarbením. To sa najčastejšie objavuje na tvári, a to najmä v oblasti očí, vrátane bielka, očných viečok a priľahlej kože. S tak rozmerným znamienkom na tvári sa narodí približne jeden človek z milióna.

Deti sa jej za jej nevšedný vzhľad posmievali a na škole zažívala peklo a nevyhla sa jej ani šikana. Už v 8 rokoch nosila mejkap a denne tak trávila skoro dve hodiny v kúpeľni, aby znamienko aspoň trochu zamaskovala. Hoci robila všetko, čo mohla, aby zapadla, neustále sa cítila ako outsider. Veľkou oporou jej boli rodičia a najbližší priatelia. 

Z hendikepu urobila prednosť  

Modro-šedá škvrna rozprestierajúca sa cez polovicu jej tváre, jej neustále pripomínala, že je s ňou niečo zle. Počas rokov však pochopila, že sa táto nedokonalosť stala súčasťou jej identity a že je najvyšší čas sa s ňou naučiť žiť.

Carlotta je veľmi krásna a vždy túžila po kariére modelky. Chcela všetkým dokázať, že aj s tak veľkým materským znamienkom môže zaujať. V roku 2018 si preto založila sociálne siete, ktoré začala plniť fotografiami z ciest a hlavne chcela ostatným priblížiť svoj príbeh. Vydala dokonca knihu Incancellabile, v ktorej pripomína, že skutočná krása nespočíva v dokonalosti, ale v prijatí našich nedostatkov a v oslave našej jedinečnosti. Dnes patrí medzi žiadané modelky a na znamienko, ktoré kedysi predstavovalo obrovskú ťažobu, pozerá ako na svoju prednosť.  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie