Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tento rok sa nosí objem! Ako si vykúzliť nadýchanú hrivu ako od kaderníka?
Zdielať na

Tento rok sa nosí objem! Ako si vykúzliť nadýchanú hrivu ako od kaderníka?

Zdroj: Profimedia

Zabudnite na dokonale vyžehlené vlasy, kúpte si natáčky a vytvorte si jeden z najviac trendy účesov tohto roku. Objemné vlny vás budú baviť!

Keď sa modelka a podnikateľka Kylie Jenner objavila na prehliadke Jeana Paula Gaultiera v rámci parížskeho týždňa módy s objemnými vlnami, nebolo pochýb, že sa tento účes čoskoro stane trendom.

O dva týždne neskôr to potvrdila speváčka Miley Cyrus, ktorá na odovzdávanie hudobných cien Grammy dorazila s podobným retro účesom, ktorý sa stal okamžite hitom internetu. Zrazu tak nebolo pochýb – tento rok praje objemu.

Veľké glamour vlny nosila už Julia Roberts ako Vivien v nezabudnuteľnom filme Pretty Woman. Nie je žiadnym prekvapením, že sa trendy neustále vracajú, a tento retro look je čím ďalej tým obľúbenejší. Dokonalá fúkaná vyžaduje trochu praxe, ale pokiaľ budete trénovať, čoskoro sa z vás stane profík. Pokiaľ sa vám ale nechce pracovať s fénom a okrúhlou kefou, môžete vyskúšať heatless natáčky, ktoré vám objemné vlny vykúzlia aj bez použitia tepla.   

Ako na fúkanú ako od kaderníka? 

Než sa pustíte do samotného fúkania mokrých vlasov, najprv ich jemne, ale dôkladne rozčešte. Nebudú sa tak zbytočne strapatiť a ich úprava bude jednoduchšia. Aby fúkaná vydržala čo najdlhšie, bola krásna a nadýchaná, použite stylingové prípravky slúžiace práve pre objem. Nezabúdajte tiež na termoochranu. Tá je nesmierne dôležitá, pretože chráni vaše vlasy pred teplom.

Následne si vlasy rozdeľte na dve až tri vrstvy. Záleží na tom, aké husté vlasy máte. Fúkať začnite odspodu. Na fén pripnite hubicu, vezmite do ruky guľatú kefu a môžete začať čarovať. Pramene v jednotlivých sekciách postupne na kefu pokladajte a po ich smere fúkajte. Fén nie je potrebné prikladať priamo na vlas, ale držte ho cca 5 až 10 cm od prameňov.  

Akonáhle budú vlasy suché, môžete použiť ešte natáčky, vďaka ktorým vytvoríte požadovaný retro vzhľad. Vlasy nakoniec rozhoďte tak, ako to máte rada alebo ako sa vám budú páčiť najviac. Malý tip: pokiaľ cestičku prehodíte na druhú stranu, než normálne nosíte, vytvoríte tak maximálny objem. Nakoniec vlasy zafixujte vhodným stylingovým produktom. A hollywoodsky look je na svete!

Nech sa páči niekoľko inšpirácií: 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie