Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nepridávajte si vek! Najčastejšie chyby pri líčení očí, s ktorými vyzeráte zbytočne staršie
Zdielať na

Nepridávajte si vek! Najčastejšie chyby pri líčení očí, s ktorými vyzeráte zbytočne staršie

Zdroj: unsplash/kelly-sikkema

S pribúdajúcimi rokmi nám pribúdajú vrásky okolo očí, klesajú nám viečka a pokožka stráca pružnosť. Práve v tomto období by sa mali vyhýbať chybám pri líčení, ktoré dokážu viac uškodiť, ako pomôcť.

Ak sa budete týmto chybám pri líčení očí vyhýbať, budete vyzerať mladšie a sviežejšie na počkanie!

V obľúbenej relácii Nákupné maniačky ste mohli vidieť aj líčenie pánov! Sledujte ďalšie časti každý pracovný deň o 15:50 na JOJke! 

S púdrom opatrne 

Matná pleť bez chybičky je ideálna, s púdrom v očnom okolí to však rozhodne nepreháňajte. Pokožka v tejto oblasti je extrémne tenká, púder by zbytočne vošiel lo vrások a pútal na ne pozornosť. Očné okolie vylepšite iba korektorom a púder použite iba jemne na zvyšnú časť tváre.  

Pozor na  výrazné linky 

Príliš silná čiara na hornom viečku oko ešte viac uzavrie, no vy potrebujete pravý opak - pozdvihnúť ovisnuté viečko.   

Pokiaľ sa nechcete vzdať horných liniek, radšej sa vyhnite rozmazanej linke a dymovým tieňom, kvôli ktorým budú oči pôsobiť zapadnuté. Ak máte viečka naozaj poklesnuté, nie je dobré voliť ani sýtu čiernu linku, ktorá vám pridáva roky. Namiesto toho siahnite po hnedej. Na spodné linky, predovšetkým tie na vnútornej linke oka, zabudnite úplne. Pohľad môžete rozžiariť aj vďaka bielej ceruzke, ktorá sa používa práve na waterline – na vnútornú linku oka.  

Profimedia

Nevynechávajte riasenku  

Líčite si len linky alebo tiene a riasenku z lenivosti vynechávate? Vaše snaženie tak prichádza navnivoč. Predĺžené a natočené riasy totiž otvoria oko oveľa viac ako všetky tiene a linky dohromady.  

Čarovanie s očnými tieňmi 

Beauty influencerka Kim sa na sociálnych sieťach zameriava na ženy po päťdesiatke a ukazuje, ako pri líčení používať v tomto veku očné tiene, aby ste si zbytočne nepridávali vek, píše The Sun. 

Tmavú farbu používa iba do záhybu oka a nikdy nie na celé viečko. Tam naopak používa iba jemné neutrálne tiene, ktoré zabezpečia svieži vzhľad. Veľkou chybou je podľa nej aj použitie lesku pod obočie, ktoré vám okamžite pridá vek, preto sa mu vyhnite. Na rozjasnenie oka použite radšej štipku svetlého matného tieňa do vnútorného kútika oka. Pozrite si jej užitočné tipy aj vo videu!  

@kimlightupyourface First of all I don’t make the rules? And if you don’t follow these rules you’re not going to eyeshadow detention ? But, we can get caught up in doing our eyes the way we did when they weren’t crepey and saggy. ⭐️Matte shadow under the brow in a lighter shade to lift the eye without accentuating texture. ⭐️Eyeliner (if you even use it) concentrate on the outer corner - check out how I built up the color a smidge in from the outer corner to give a more lifted look then met the liner in the outer lower lash line with the upper. Smudge it out to soften. Even take a neutral shade over it for a softer look. ⭐️Use a neutral/transition shade just above the crease to provide the framework for the rest of your look. Keep eyes open and be sure it to drag the color beyond the corner of your eye or the tail of your brow. Products by Seint Colors- Cafe, Cupcake Eyeliner @revantcosmetics in blue. Lip color: Sadie lined with Rosewood @wonderskin Blush: Dahlia #eyeshadow #aging #agingbackwards #eyeshadowtutorial #over50makeup #matureskinmakeup #over50andfabulous #agegracefully #naturalbeauty #seintmakeupartist #teacher #simplebeauty #growingoldgracefully #simplemakeuptips #maturebeauty ♬ original sound - Kimlightupyourface

Súvisiace články

Najčítanejšie