Jasno
32°
Bratislava
Božena
27.7.2024
TOP trendy v jesennom líčení: Žiadnu nudu nečakajte, mejkap bude odvážny a výrazný
Zdielať na

TOP trendy v jesennom líčení: Žiadnu nudu nečakajte, mejkap bude odvážny a výrazný

Zdroj: unsplash/candice-picard

Či už sa nám to páči alebo nie, leto sa pomaly chýli ku koncu a čoskoro vymeníme šaty za teplé svetre a drobné zmeny nás čakajú aj v líčení. Ak ste celé leto takmer vôbec nepoužívali šminky, počas jesene sa môžete s mejkapom poriadne vyhrať!

Grafická linka 

Tento rok na jeseň dajte klasickým čiernym linkám nový kabátik a trochu experimentujte. Nosiť sa totiž budú grafické očné linky, ktoré sa líšia od klasických tým, že majú mnoho podôb – môžete si linku umiestniť do kútika, očného záhybu alebo nad očné viečko, a tvoriť tak možno podľa svojej fantázie. Nemusíte sa držať ani čiernej farby, trendy budú tiež odtiene modrej alebo zelenej a báť sa nemusíte ani metalických odleskov. Do práce s nimi najskôr nevyrazíte, ale na večierku budete za hviezdu.

Deväťdesiatkové pery 

Jedným z najväčších trendov tohtoročnej jesene bude kontúrovacia ceruzka na pery. Vráťte sa teda v čase do deväťdesiatok a viditeľne ich orámujte. Má to však svoje pravidlá: kontúrovaciu ceruzku vždy nanášajte ako prvú. Nevyberajte príliš tmavý odtieň, ktorý by neladil s rúžom. Rozhodne to s ňou úplne nepreháňajte, pery stále musia pôsobiť prirodzene. S jej aplikáciou si vyhrajte - používajte krátke a ľahké ťahy, aby ste vytvorili jemnú linku.

View this post on Instagram

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Latté make-up 

Latté make-up ovládol sociálne siete počas leta a trendy bude aj v jesenných dňoch. Zemité odtiene sa k tomuto ročnému obdobiu totiž dokonale hodia, a pokiaľ vás navyše ešte stále zdobia letné opálenie, latté make-up na vás bude vyzerať skvele. Líčenie je navyše veľmi jednoduché a prirodzené.

Villain make-up 

Sociálnu sieť TikTok v posledných dňoch ovládol trend villain make-up, ktorý je inšpirovaný zápornými postavami rozprávok. Zabudnite teda na romantické líčenie a stavte na čo najtemnejší make-up, ktorý bude zároveň pôsobiť žensky a zvodne. Také líčenie do práce najskôr nezvolíte, ale na večierku budete za kráľovnú.

View this post on Instagram

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Obočie v hlavnej úlohe 

Ďalším výrazným jesenným trendom bude dokonale prirodzené obočie. Zabudnite na prehnané tieňovanie alebo vyplňovanie výraznou ceruzkou alebo očným tieňom. Miesta, kde vaše obočie stráca na objeme alebo kde mu chýba farba, jemne dokreslite a následne zafixujte pomocou gélu na obočie. Takáto úprava dokonale zarámuje vašu tvár a podčiarkne ďalšie líčenie.

View this post on Instagram

A post shared by Sonya (@sofiabits)

Výrazné líčka  

Už sa vám niekedy stalo, že ste to s lícenkou prehnali natoľko, že vám líca priam „horeli“? Tak presne také líčenie bude tento rok trendy. S lícenkou teda rozhodne nešetrite a na jeseň voľte broskyňové či tehlové odtiene, ktoré pôsobia teplejšie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie