Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
TOP domáca MASKA zo zeleného čaju: Vyčistí vám pleť lepšie ako kozmetička!
Zdielať na

TOP domáca MASKA zo zeleného čaju: Vyčistí vám pleť lepšie ako kozmetička!

Zdroj: Profimedia

Okrem toho, že zelený čaj prospieva nášmu zdraviu a je dobrým pomocníkom pri chudnutí, dokáže si fantasticky poradiť aj s problematickou pleťou.

Najlepšie pre svoje zdravie a krásu urobíte, ak budete zelený čaj pravidelne piť a na pleť si z neho urobíte veľmi účinnú masku. Zelený čaj je silný antioxidant plný vitamínov, minerálov a stopových prvkov, dokáže si perfektne poradiť s mastnou pleťou, prečistí póry do hĺbky, zlikviduje čierne bodky a urýchli liečbu akné.

Čistiaca maska zo zeleného čaju 

Ingrediencie: 

  • 2 pol. lyžice sypaného zeleného čaju 
  • 2 pol.lyžice bieleho jogurtu 
  • trošku citrónovej šťavy 

Postup: 

Uvarte si zelený čaj, po dúškoch popíjajte a medzitým si môžete pripraviť masku. K odmočenému čaju pridajte do misky biely jogurt, pár kvapiek citróna a naneste na dôkladne vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť 20 minút a zmyte teplou vodou. Pleť bude okamžite hladšia, póry stiahnuté a vďaka antioxidantom bude pleť svieža a prekrvená. 

Profimedia

Ďalšie tipy pre krásu 

Čistiaci píling 

Zmiešajte v miske 3 pol.lyžice použitého sypaného čaju (odmočeného), pridajte 1 lyžicu jemných ovsených vločiek a 1 čajovú lyžičku medu. Dobre premiešajte a naneste na dôkladne vyčistenú pleť. Krúživými pohybmi premasírujte najmä problematické miesta a umyte teplou vodou. 

Píling účinne odstráni odumreté časti kože, pleť bude viditeľne hladšia, zdravšia a vypnutejšia. 

Obklady na opuchnuté oči 

Ak si varíte zelený čaj v sáčkoch, určite ich nevyhadzujte. Poslúžia vám ako skvelé obklady na unavené a opuchnuté oči. Stačí ich nechať vychladnúť, položiť na zavreté oči, ľahnúť si a relaxovať aspoň 15 minút. Výsledok sa dostaví okamžite!   

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie