Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zosvetlite si vlasy bez chémie: S týmito prírodnými tipmi zostanú zdravé a lesklé
Zdielať na

Zosvetlite si vlasy bez chémie: S týmito prírodnými tipmi zostanú zdravé a lesklé

Zdroj: unsplash.com/jenna-anderson

Túžite mať prirodzene presvetlené vlasy po celý rok, ale nechcete si ich ničiť chemickým zosvetľovaním? Máme pre vás niekoľko prírodných tipov, vďaka ktorým budú vlasy nielen svetlejšie, ale aj zdravé.

Farbenie, melírovanie a zosvetľovanie vašim vlasom neprospieva, a to ani v prípade, keď sa môžete chváliť pevnou a hustou hrivou. Ak by ste ich o pár tónov zosvetliť, ale pritom im neuškodiť, máme pre vás niekoľko možností. Pomocníkov nájdete doma v kuchyni!

Harmanček 

Nielenže harmanček skvele chutí, je prospešný pre zažívanie, má liečivé účinky, ale k tomu všetkému ešte aj skvele funguje ako prírodný zosvetľovač vlasov. Kúpte si kvalitný sušený harmanček a z neho si urobte odvar. Tým pravidelne vlasy oplachujte a pokojne ho nechajte nejaký čas pôsobiť. Čím svetlejšie vlasy máte, tým viditeľnejší bude efekt. Harmanček si poradí aj s citlivou pokožkou hlavy. 

unsplash.com/vitolda-klein

​Med 

Tiež sladká pochúťka má skvelé zosvetľujúce vlastnosti. Zmiešajte med s troškou octu, tak bude výsledok efektívnejší. Do zmesi ešte pridajte lyžicu arganového oleja, vďaka ktorému nebudú vlasy vysušené, ale naopak hebké a žiarivé. Kašičku naneste do dĺžky vlasov a kefou ju do nich poriadne včešte. Nakoniec vlasy zabaľte do fólie a nechajte ideálne cez noc pôsobiť. Ráno vlasy umyte tak, ako ste zvyknuté. 

Citrón 

Citróny patria medzi obľúbené varianty prostriedkov na zosvetľovanie vlasov. Stačí do litra vody pridať vylisovanú citrónovú šťavu. Zmes aplikujte na vlasy a nechajte aspoň hodinu pôsobiť. Môžete do nej pridať ešte jablkový ocot, ktorý vlasom dodáva lesk. Šťavu môžete naliať aj do praktického rozprašovača a nastriekať na vlasy. Lepšie výsledky navyše dosiahnete, keď si s aplikovanou zmesou sadnete von na slniečko. Citrónovú šťavu však nepoužívajte príliš často, mohla by vlasy vysušiť. 

Jedlá sóda 

Jedlá sóda patrí medzi všestranné pomôcky. Popri tom, že si poradí so škvrnami na oblečení, dokáže tiež vybieliť zuby a zosvetliť vlasy. Zmiešajte 1/3 šálky jedlej sódy s teplou vodou a vzniknutú pastu naneste na vlasy a nechajte aspoň pätnásť minút pôsobiť. Môžete ju pridať aj do svojho obľúbeného šampónu.

unsplash.com/ morgan-sessions

​Jablčný ocot 

Nie je žiadnou novinkou, že jablčný ocot dokáže s vlasmi zázraky. Nebudú však vďaka nemu len krásne lesklé, ale poradia si aj s ich zosvetlením. Pol šálky jablčného octu zmiešajte s polšálkou destilovanej vody, vlasy opláchnite alebo zmes na ne aplikujte pomocou rozprašovača. Opäť nechajte aspoň pol hodiny pôsobiť a potom vlasy umyte. 

Rebarbora 

Dokonca aj táto zdravá pochúťka dokáže vlasy zosvetliť! Brunetky a ryšavky budú mať vďaka nej krásny zlatistý nádych. Rebarboru uvarte vo vode a potom rozmixujte. Do vzniknutej zmesi môžete pridať trochu citrónovej šťavy a na hlave ju nechajte pôsobiť aspoň dve hodiny. Blondínky, vy si ale dajte pozor! Vlasy by mohli chytiť nádych ľahko do žlta.

Súvisiace články

Najčítanejšie