Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Zatočte s mastnými vlasmi bez chémie: TAKTO vám vydržia svieže oveľa dlhšie
Zdielať na

Zatočte s mastnými vlasmi bez chémie: TAKTO vám vydržia svieže oveľa dlhšie

Zdroj: unsplash.com/tim-mossholder

Asi viete, že čím častejšie si vlasy umývate, tým viac sa vám budú mastiť. Ako však dosiahnuť, aby po umytí zostali krásne čo najdlhšie? Vyskúšajte tieto super tipy!

Aj vy patríte medzi ženy, ktoré si umývajú vlasy denne? Nielen že je to náročné a unavujúce, ale vašim vlasom to skutočne neprospieva. Vyskúšajte najúčinnejšie prírodné tipy, ktoré vám pomôžu udržať vlasy dlhšie čisté a svieže.

Oplachovanie čajom 

Pred umývaním vlasov si pripravte veľkú šálku čaju. Brunetky silný čierny, blondínky môžu použiť harmančekový. Keď mierne vychladne, opláchnite si ním vlasy a dobre vmasírujte do vlasovej pokožky. Nechajte pôsobiť 5 minút a následne vlasy umyte jemným šampónom. Čaj obsahuje látky, ktoré majú schopnosť sťahovať póry, čím bránia produkcii mazu. Túto kúru si robte 2-3 krát do týždňa a veľmi rýchlo pocítite, že vlasy sa mastia menej.  

Aloe Vera 

Ďalší účinný a jednoduchý tip, ako zabrániť vlasom, aby sa nadmerne mastili. Kúpte si v lekárni gél z Aloe vera a zmiešajte v poháriku so šampónom 1:1, pre výraznejší efekt môžete pridať aj šťavu zo štvrťky citróna. Touto zmesou si vlasy umyte, nechajte pôsobiť 2-3 minúty a opláchnite. Aby sa stav vašich vlasov čo najrýchlejšie zlepšil, šampón s Aloe vera môžete používať pri každom umývaní. 

Profimedia

Vaječný žĺtok 

Urobte si pred umývaním vlasov žĺtkový zábal. Do vlhkých vlasov votrite 1 rozšľahaný žĺtok, nechajte pôsobiť 10 minút a potom umyte jemným šampónom. Žĺtok vlasom dodá výživu a zníži tvorbu mazu. Opakujte minimálne 1-krát do týždňa. 

Domáci suchý šampón 

Ak máte vlasy v zlom stave a nestíhate si ich umyť, nepoužívajte kupované suché šampóny, ale radšej siahnite po zaručenej domácej záchrane. Rýchlu službu vám poskytne obyčajný prášok do pečiva. Nasypte si ho hlavne ku korienkom, dobre vyšúchajte uterákom a učešte. Rovnako môžete v prípade núdze použiť obyčajný detský zásyp. 

Vlažná voda a jemný šampón 

Ak máte pocit, že si potrebujete vlasy umývať denne, určite investujte do kvalitného prírodného a veľmi jemného šampónu. Nepoužívajte šampóny na rýchlo sa mastiace vlasy, sú príliš silné a nepôsobia dobre na pokožku hlavy. Na oplachovanie vlasov je ideálna vlažná voda. Aby vám vlasy vydržali dlhšie svieže, vyhýbajte sa aj nadmernému používaniu kondicionéru a balzamu, ktoré vlasy zbytočne zaťažia. Nanášajte ich s mierou a len na končeky. 

Profimedia (ilustračná fotografia)

 

Súvisiace články

Najčítanejšie