Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Túžite po bohatých a dlhých vlasoch? Sociálne siete zaplavil trend, ktorý je vraj hotový zázrak
Zdielať na

Túžite po bohatých a dlhých vlasoch? Sociálne siete zaplavil trend, ktorý je vraj hotový zázrak

Zdroj: unsplash.com/anika-huizinga

Sú vaše vlasy bez života, lámu sa, padajú a neviete ako im dodať zdravie a lesk? Tento prírodný hit na posilnenie vlasov sa oplatí vyskúšať!

Hitom sociálnych sietí sa stala rozmarínová voda, ktorá dokáže s vlasmi doslova zázraky. Poradíme vám, ako si ju vyrobiť, a získať tak zdravú a dlhú hrivu.

Rozmarín je obľúbený nielen v kuchyni, ale hojne je využívaný aj v aromaterapii, liečiteľstve a v kozmetickom priemysle. Vďaka vysokému obsahu vitamínov (vitamíny B, A a C) a ďalších aktívnych látok, ako sú napríklad kyselina listová, vápnik, draslík alebo železo, je často zastúpený napríklad v pleťových krémoch alebo sérach. Kozmetika s rozmarínom chráni našu pokožku pred vonkajšími vplyvmi, poradí si aj s problematickou a mastnou pleťou.   

Veľkú službu vám preukáže aj v prípade, že sú vaše vlasy lámavé, padajú a potrebujú sa zase dostať do kondície. Hitom TikToku sa stala rozmarínová voda, ktorá si poradí s vypadávaním, a pokiaľ už dlho túžite po dlhých vlasoch, môže byť pre vás riešením.   

unsplash.com/ze-maria

Ako na to?   

Príprava je úplne jednoduchá. Niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu umyte, vložte do hrnca a zalejte ich štyrmi pohármi vody. Nechajte aspoň 15 minút povariť, potom bylinný vývar zložte z platne a rozmarín nechajte vo vode ešte pol hodiny lúhovať. Akonáhle vychladne, preceďte ho, prelejte ho do fľaše so sprejovým uzáverom a následne uchovajte v chladničke. Bylinný vývar z rozmarínu vám vydrží zhruba týždeň, potom je potrebné urobiť nový.

@alpinemorphine Hair growth recipe ??? #rosemary#rosemaryrecipes#hairgrowth#hairgrowthtips#rosemaryhairgrowthoil#fyp#rosemaryhairtreatment ♬ SAD GIRLZ LUV MONEY - Remix - Amaarae & Kali Uchis

  

Potom už len stačí rozmarínovú vodu nanášať priamo ku korienkom. Vlasy si rozdeľte na viac častí a každú časť nastriekajte a hlavne poriadne pomocou prstov alebo stimulujúcej kefy na vlasovú pokožku premasírujte, následne nechajte uschnúť. Vlasy by mali byť vždy umyté. Rozmarínová voda bude tak pôsobiť dlhšie a výsledky budú viditeľnejšie. Používajte ju minimálne dvakrát až trikrát týždenne. Majte však na pamäti, že výsledky sa nedostavia zo dňa na deň. Viditeľné zmeny môžete zaznamenať zhruba za dva týždne.

@fferlopez Replying to @Lorena Perez ♬ SNAP - High and Fast - Rosa Linn

Súvisiace články

Najčítanejšie