Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
TOP účesy tohto roka: S akým strihom a farbou nešliapnete vedľa?
Zdielať na

TOP účesy tohto roka: S akým strihom a farbou nešliapnete vedľa?

Zdroj: Profimedia

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy, tak čo tak im na začiatku roka dodať nový trendy nádych? Z aktuálnych trendov si určite vyberiete!

Trendy sa neustále menia, a čo bolo in minulý rok, teraz už neplatí. Ak premýšľate nad novým strihom alebo farbou, poradíme vám, pre čo sa rozhodnúť. Toto sú najhorúcejšie vlasové trendy tohto roku, s ktorými nešliapnete vedľa! Pre ktorý sa rozhodnete?

Mullet 

Mullet alebo účes "na Jágra" budil v minulosti skôr rozpaky, dnes patrí medzi najviac trendy účesy. Tento pánsky účes uviedli späť do hry prevažne ženy a mohli sme ho vidieť napríklad na speváčkach Miley Cyrus, Billie Eilish alebo Rihanne. Pokiaľ ste aj vy tak trochu rebelka a nebojíte sa experimentovať, je tento účes ako stvorený priamo pre vás. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa barbie ferreira (@barbieferreira)

Mikádo 

Tento praktický účes sa radí už niekoľko sezón medzi najhorúcejšie trendy účesy a tento rok tomu nebude inak. Tento strih pôsobí vzdušne a hravo a záleží už len na vás, či zvolíte hladké mikádo alebo si vlasy natočíte a zvlníte. Tento účes vyzerá skrátka dobre v akomkoľvek prevedení a nie je s ním toľko práce. Tento rok sa bude najviac nosiť zarovnané mikádo. 

Dokonalé vlny

Pokiaľ ste sa tento rok nerozhodli pre veľkú zmenu a rozhodne nechcete svoje vlasy strihať, pri dlhých vlasoch bude tento rok zásadný dokonalý objem a kučery. Veľkým trendom bude takzvaný "motýlí strih", kedy sú vlasy zostrihané stupňovito a vlny natočíte smerom von z tváre. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa QUE HAIR SALON SYDNEY (@quecolour)

Ofina 

Ofina rozdeľuje ľudí na dva tábory – jedni ju milujú, druhí nenávidia. Pokiaľ teda túžite po zmene a nechcete hneď meniť svoj odtieň, ofina pre vás bude tou pravou voľbou. Či už zvolíte krátku, hustú, dlhšiu prestrihanú učesanú nabok, neurobíte chybu. Najviac trendy bude však baby ofina, teda krátka, alebo ofina pripomínajúca záclonu. Tá rámuje vašu tvár z oboch strán a pomôže vám ju zúžiť. Nechajte si v kaderníctve poradiť, čo bude najvhodnejšie práve pre vás. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa QUE HAIR SALON SYDNEY (@quecolour)

Shag 

Pre shag je charakteristický vrstvený strih vlasov, keď jednotlivé vrstvy majú rôzne dĺžky. Vlasy sú pri korienkoch bohatšie, ich objem sa ale postupne smerom ku korienkom zmenšuje a pramene vlasov sa stenčujú. Vzniká tak zaujímavý efekt riedkych výrazných prameňov, ktoré je ešte možné zvýrazniť „zlepením“ do prameňov pomocou vlasového stylingu. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mariah Goguen (@gucci_goguen)

Top farby vlasov 2023 

Horúcim odtieňom tohto roku bude zimná zlatá. Táto farba je vhodná pre všetky stredne až tmavo hnedé vlasy. Bude vyzerať skvele ako na kratších, tak dlhších vlasoch. Nenechajte sa zmiasť názvom. Zimnú zlatú nevynosíte iba v chladnejších mesiacoch, trendy bude po celý rok. Rovnako ako minulý rok aj počas toho tohtoročného budú v kurze medené odtiene. 

Blondínky, ktoré chcú oživiť svoju farbu, môžu skúsiť jahodovú blond, v kurze ale bude aj tá platinová alebo odtieň s názvom Buttercream, teda taká farba, ktorá pripomína vanilkový krém. Rovnako ako každý rok aj tento rok budú v kurze pastelové farby. Ak sa bojíte razantnejšie zmeny, môžete vyskúšať farby na vlasy v spreji, ktoré sa rýchlo vymývajú. 

Nech zvolíte akýkoľvek odtieň, majte na pamäti, že základom sú zdravé a lesklé vlasy. Doprajte im teda pravidelnú starostlivosť u svojho kaderníka a nezabúdajte používať kvalitnú vlasovú kozmetiku.

Súvisiace články

Najčítanejšie