Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bez mejkapu sa neodvážila ani vyniesť odpadky: TAKTO si poradila so silným akné
Zdielať na

Bez mejkapu sa neodvážila ani vyniesť odpadky: TAKTO si poradila so silným akné

Zdroj: Profimedia

Problematická pleť nie je ani zďaleka iba problém tínedžerov. Táto mladá žena nikdy nemala problémy s pleťou a začala nimi trpieť až v dospelosti.

Kara Eden (25) z Manchestru vysadila v osemnástich antikoncepčné tabletky, pretože mala pocit, že jej nerobia dobre. Dovtedy nemala vážnejšie problémy s pleťou, len sa jej sem tam objavil nejaký pupienok. S vysadením antikoncepcie však prišiel boj s ťažkým a bolestivým akné na tvári aj chrbte.

Rúška a respirátory nám tiež môžu spôsobiť problémy s pleťou...

Mladá žena sa za svoju tvár veľmi hanbila, celé roky si pleť prekrývala hrubými vrstvami mejkapu a to aj keď išla iba pred dom vyniesť smeti. Po vysadení antikoncepcie sa jej začali na tvári objavovať hnisavé cysty, ktorých sa nemohla zbaviť.

Snažila sa s akné bojovať všetkými dostupnými prostriedkami, obrátila sa aj na lekárov, ktorí jej predpísali antibiotiká a dokonca jej navrhli, aby sa vrátila k užívaniu antikoncepcie. S tým ale nesúhlasila, pretože sa počas brania tabletiek necítila dobre.

„Najskôr som si myslela, že ide o krátkodobú záležitosť, za ktorú môžu hormóny a že sa to jednoducho po čase upraví,” spomína mladá žena, ktorá netušila, že bude takto trpieť celé roky, píše Daily Mail.

Kara vyskúšala antibiotickú liečbu, lasery aj mastičky. Nič z toho ale nezaberalo a kvôli vzhľadu začala mať psychické problémy.

Po rokoch trápenia sa konečne usmieva

„Pripadala som si divná. Bola som zúfalá z toho, že mi nič nepomáha,” spomína na najťažšie obdobie mladá žena, ktorá sa rozhodla pre prirodzenejší prístup.

Po absolvovaní testu intolerancie si uvedomila, že nevedomky jedla veci, ktoré jej pleť zhoršovali. Preto zmenila svoj jedálniček, vylúčila mliečne výrobky a lepok a obmedzila príjem cukru.

Chvíľu to trvalo, ale pleť sa jej konečne začala aspoň trochu zlepšovať. Ten najväčší zlom však nastal vtedy, keď si vyhľadala fotky ľudí s akné na Instagrame. 

"Videla som, ako sa s tým naučili žiť. Zrazu som sledovala ľudí, ktorí boli šťastní a usmievali sa aj s akné a mali sa radi takí, akí boli,“ pokračovala.

Vďaka týmto príspevkom na seba začala pozerať inak a prestala sa trápiť tým, čo ju obmedzovalo roky. Jej pleť ešte stále nie je úplne zdravá, no aj vďaka správnemu prístupu sa jej stav neustále zlepšuje. Držíme jej palce!

Súvisiace články

Najčítanejšie