Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Budeš ako starena, hovorili jej: Češka si prestala farbiť vlasy a ukazuje prirodzenú krásu
Zdielať na

Budeš ako starena, hovorili jej: Češka si prestala farbiť vlasy a ukazuje prirodzenú krásu

Zdroj: Instagram/remidoe_silverhair

Už dva roky nepoužila na svoje vlasy farbu a založila špeciálny foto projekt, v ktorom ukazuje, že ženy so šedinami sú nádherné. Čo poviete, má pravdu?

Česká fotografka, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Remi Doe si svoje dlhé vlasy farbila takmer dvadsať rokov, no jedného dňa si povedala dosť.

Svoj návrat k prirodzenej farbe vlasov dokumentovala na svojom Instagrame a dnes vedie svoj vlastný unikátny projekt, ku ktorému sa pridáva stále viac žien. Počas pandémie sa pre rovnakú zmenu rozhodli mnohé a za svoje šediny sa nehanbí ani množstvo celebritných dám.

;

Remi priznala, že práve prvý rok bez farbenia bol najnáročnejší. "Musela som prekonať prvé odrasty, ktoré pri tmavých vlasoch nevyzerajú vôbec pekne. To som vyriešila razantným skrátením," cituje sympatickú fotografku magazín zena.aktualne.cz.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Remi Doe ?? (@remidoe_silverhair)

Okrem toho, že 37-ročná žena zverejňovala prechod k prirodzeným šedinám na sociálnej sieti, pridala sa aj ku skupine „Stříbrovlásky,“ v ktorej je dnes niekoľkotisíc žien. Práve jej vlastná skúsenosť a príbehy žien, ktoré tu stretla, ju motivovali k nápadu, aby ich začala fotografovať.

Založila projekt s názvom Sama sebou – Striebrovláska, kde spočiatku oslovovala ženy s prirodzenými šedinami, či by ich mohla nafotiť, dnes sa jej už hlásia samé. Týmto spôsobom chce aj ostatným ukázať, že starnutie nie je strašiak a šediny rozhodne žiadnej žene neuberajú na kráse a príťažlivosti.

"Mám pocit, že ženy sú stále lynčované za to, keď sa nenafarbia. Sú potom osočované z toho, že o seba nedbajú, to ale nie je pravda. Téma šedín u žien je stále dogma a je to veľká téma. Keď ale žena prizná svoju skutočnú farbu vlasov, otvorí sa jej možnosť slobody. Môže sa jej potom starnúť ľahšie, pretože prijme samu seba," dodáva sympatická fotografka, ktorá sa s pochopením nestretla ani u svojich vlastných rodičov.

"Vďaka svojim prírodným strieborným vlasom sa dostávam do nezhôd zatiaľ predovšetkým so svojou rodinou, ale zistila som, že ma to naopak posilňuje a mám možnosť pozorovať zmenu seba samej nielen na povrchu, ale aj vo vnútri. Som oveľa silnejšia ako kedykoľvek predtým," napísala Remi na sociálnej sieti.  

Čo na to hovoríte vy? Mali by ste odvahu chodiť s prirodzene šedivými vlasmi?

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Remi Doe ?? (@remidoe_silverhair)

Súvisiace články

Najčítanejšie