Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zmeňte pri umývaní vlasov jednu vec, výsledok vás prekvapí: Budú ihneď zdravšie a krajšie
Zdielať na

Zmeňte pri umývaní vlasov jednu vec, výsledok vás prekvapí: Budú ihneď zdravšie a krajšie

Zdroj: Profimedia

Tento beauty trik vám najskôr bude pripadať asi zvláštny, no keď ho vyskúšate, budete ľutovať, že ste ho nepoznali skôr!

Aj vy si umývate vlasy bežným postupom – najskôr šampón a potom kondicionér? Vedeli ste, že vašim vlasom mimoriadne prospeje, ak postup obrátite?

V chladnejšom počasí sa o vlasy treba starať ešte viac!

Tento trik sa na sociálnych sieťach neobjavil prvýkrát a tentokrát ho vychválila aj známa stylistka Monique Rapier, po čom ho ženy začali vo veľkom skúšať a z výsledkov sú nadšené. Ako je to možné?

Bežný postup, ktorým si väčšina z nás umýva vlasy začína navlhčením vlasov, nasleduje šampón, ktorý umyjeme a na záver nanesieme kondicionér, ktorý po chvíľke pôsobenia dôkladne zmyjeme. Mnohé ženy sa však sťažujú, že sú ich vlasy spľasnuté a kvôli kondicionéru sa aj rýchlejšie mastia. Máte rovnakú skúsenosť? Vyskúšajte opačný postup!

​Najskôr kondicionér, potom šampón?

Ak máte veľmi jemné vlasy a práve použitím kondicionéru na záver oťažejú, spľasnú a často sa mastia, určite vyskúšajte opačný postup. Ak použijete kondicionér ako prvý, vlasy dostanú živiny, ale nezostanú nadmerne zaťažené, pretože šampón jeho zvyšky zmyje. Výsledkom budú krásne, zdravé a lesklé vlasy, ktoré ľahšie naberú potrebný objem a účes vám vydrží oveľa dlhšie!

Opačnú metódu umývania vlasov môžete použiť pokojne iba príležitostne, napríklad po rozpustení zložitejšieho účesu, keď ste použili väčšie množstvo stylingových prípravkov. Rovnako ho oceníte aj pri vlasoch, ktoré sa často zamotávajú a uzlia. Nepríjemných „chuchvalcov“ sa nanesením kondicionéru ľahko zbavíte a potom už len stačí umyť šampónom.

Okrem tejto metódy odporúča stylistka Monique Rapier nezabaliť umyté vlasy do klasického uteráka, ale použiť uterák z mikrovlákna, alebo bavlnené tričko a nedá dopustiť ani na jablčný ocot, ktorý podľa nej vlasom veľmi prospieva.  

Čo poviete na jej rady, vyskúšate ich tiež? Napíšte nám, či to zafungovalo aj pri vašich vlasoch!

@moniquemrapier

The last one changed EVERYTHING for me!?? ##hair ##hairtok ##hairtutorial ##hairtransformation ##haircareroutine ##hairdamage ##hairgrowth ##hairroutine

♬ Dating in your...... - Jamie Buckley pt and actor

Súvisiace články

Najčítanejšie