Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
TikTok ovládol beauty TRIK na vyliečenie akné: Stačí zmiešať jednu surovinu s vodou
Zdielať na

TikTok ovládol beauty TRIK na vyliečenie akné: Stačí zmiešať jednu surovinu s vodou

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Medzi dospievajúcimi sa kvôli tejto finte na elimináciu problematickej pokožky strhlo hotové šialenstvo. Niektorí ju bez váhania skúšajú, iným sa to nepozdáva. Môže toto naozaj fungovať?

Ako prvá vypustila tento trik „do sveta“ dievčina, ktorá vystupuje na sociálnej sieti ako @aubyrnjadeart. Keď ukázala premenu svojej pleti a prezradila, čím si vyliečila akné, príspevok sa stal okamžite virálny.

Aj dlhodobé nosenie rúšok spôsobilo mnohým zhoršenie pleti. Odborníčka nám poradila, čo s tým!

Zázrak na akné?

Viac ako 4-milióny zhliadnutí má video, v ktorom žena popisuje, ako sa jej konečne zlepšila pleť a zbavila sa akné. Trik odkukala od ďalšej influencerky, ktorá ho začala používať po tom, ako si uvedomila, že sa jej vždy po dovolenke pri mori výrazne zlepší pleť. V čom tento zázrak spočíva?

Stačí si vraj do rozstrekovača naliať trochu vody a tú zmiešať s morskou soľou. Ženy si týmto roztokom postriekali pleť dvakrát denne a ohromujúce výsledky sa vraj dostavili veľmi rýchlo, píše magazín Allure. Môže to ale skutočne fungovať aj dlhodobo?

@leacrylics

and this makes so much sense. sea salt is healing. ##acne ##clearskin ##seasalt ##fyp

♬ original sound - Leenis

 

Čo na to dermatologička?

Odborníci tvrdia, že zo začiatku by to teoreticky mohlo fungovať, ale rozhodne to nie je vhodné a zdravé riešenie z dlhodobého hľadiska.

"Pokiaľ ide o oceánsku vodu, tak sa skutočne bavíme o všelieku na báze horčíka. Lenže toto zloženie sa nedá doma úplne napodobniť. Soľ však môže pupienky a akné vysušiť, no celkové presušenie celej pleti neprospeje. Ak to však vyskúšate, nezabudnite pleť dobre hydratovať. Voda s morskou soľou môže v najlepšom prípade pomôcť s miernym zápalom a začervenaním kože, no všeobecne na liečbu akné by som to neodporúčala," cituje skúsenú dermatologičku magazín.

Ak teda chcete tento beauty hit proti akné vyskúšať, držte sa rád odborníčky a radšej zbytočne neriskujte!

@aubyrnjadeart

?thank u for posting that @leacrylics

♬ original sound - THXOC

Súvisiace články

Najčítanejšie