Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trápia vás často mastiace sa vlasy? Pravdepodobne robíte jednu z týchto chýb!
Zdielať na

Trápia vás často mastiace sa vlasy? Pravdepodobne robíte jednu z týchto chýb!

Zdroj: Profimedia

Minimálne niektorú z týchto chýb robí každá žena. Naučte sa im vyhýbať a uvidíte, že vlasy vám vydržia dlhšie svieže, a najmä, budú oveľa zdravšie!

Rýchlo mastiace vlasy môže spôsobiť napríklad genetická dispozícia, nejaké kožné ochorenie, hormonálne zmeny, ale aj nevyvážený jedálniček. Príčinou môžu byť tiež nevyhovujúca vlasová kozmetika alebo časté česanie či vysušovaniu fénom. Aby boli vaše vlasy krásne lesklé a plné života, vyhnite sa týmto chybám!

Neumývajte ich príliš často

Ak zastávate názor, že čím častejšie si vlasy budete umývať, tým krajšie budú, nie je to pravda. Denným umývaním sa mastnoty nezbavíte, ale naopak sa vlasy budú mastiť ešte viac. Vlasovú pokožku častým umývaním totiž zbavujete prirodzených olejov, a tak má tendenciu ich produkovať ešte viac. Umývajte si vlasy len párkrát za týždeň, a ak je to naozaj nutné, tak každý druhý deň.

Nepreháňajte to s kondicionérom

Pri používaní kondicionéru si dajte pozor na to, kam ho nanášate. Radšej ho nanášajte len na konce vlasov, aby ste tak nezaťažili vlasovú pokožku a aby vlasy nevyzerali stále mastné. Produkt, ktorý používate, môže byť pre vaše vlasy príliš ťažký, a tak ho skúste vymeniť a pri oplachovaní kondicionéru dbajte na dôkladné vymývanie.

Nechytajte si vlasy a nečešte sa priveľa

Tento zlozvyk máme snáď všetky. Neustále si do vlasov siahame, Prehrabujeme ich, sťahujeme ich gumičkou. Takto prenášame mastnotu z prstov na vlasy, a nie je teda divu, že majú tendenciu sa viac mastiť. To platí aj pri častom česaní. Česanie stimuluje produkciu prirodzených olejov vlasovej pokožky, a vlasy sa tak začnú viac mastiť. Pozor si tiež dajte na to, aby vám na hrebeňoch nezostali zvyšky stylingových prípravkov.

Pozor na horúcu vodu

Možno vám to môže byť príjemné, ale tým, že vlasy oplachujete príliš horúcou vodou, vlasová pokožka trpí. Následkom môže byť suchá pokožka, nadprodukcia prirodzených olejov a mastné vlasy. Pre oplachovanie preto voľte radšej vlažnú vodu a pri poslednom oplachovaní voľte studenú. Tá prekrví vlasovú pokožku a uzavrie póry.

Profimedia

Vyberajte si vhodnú kozmetiku

Častou chybou býva, že produkty, ktoré používate, vaše vlasy skôr zaťažujú. Dajte svojim vlasom na chvíľku oddych a nepoužívajte žiadne stylingové prípravky. Ak ani to nepomôže, vymeňte svoj bežný šampón a kondicionér. Vyhýbajte sa hydratačným prípravkom, ktoré sa hodia skôr na suché vlasy.

So suchým šampónom opatrne

Suchý šampón je síce skvelý pomocník, ktorý nám pomerne rýchlo môže z mastných vlasov vykúzliť prijateľný účes, rozhodne by ste ho ale nemali používať každý deň. Jeho častým používaním totiž dochádza k upchávaniu vlasových folikulov, to vlasy zaťažuje, a ony tak nemajú šancu dýchať. Používajte ho preto maximálne raz týždenne.

Súvisiace články

Najčítanejšie