Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najúčinnejší prírodný TIP na krásne vlasy: Zelený zázrak ich zbaví lupín, mastnoty aj vypadávania
Zdielať na

Najúčinnejší prírodný TIP na krásne vlasy: Zelený zázrak ich zbaví lupín, mastnoty aj vypadávania

Zdroj: Profimedia

Mnohí z nás si robia v jarnom období rôzne detoxikačné kúry a snažia sa jesť zdravšie, aby si odľahčili a prečistili organizmus. Presne takúto ozdravnú kúru si zaslúžia aj naše vlasy, ktorým treba dodať výživu a regeneráciu.

Dobrou správou je, že pre krásnu a zdravú hrivu nemusíte míňať kopec peňazí na prípravky z lekárne, ale môžete si pomôcť úplne jednoducho a zadarmo! Stačí si na prechádzke v prírode nazbierať túto mimoriadne účinnú bylinu.

Užitočné rady a tipy nielen o bylinkách sa dozviete v obľúbenej relácii Nová záhrada. Nenechajte si ju ujsť vždy v nedeľu o 15:40 na JOJke!

Výnimočná žihľava

Často žihľavu vnímame ako na otravnú burinu, pritom obsahuje obrovské množstvo cenných látok pre naše zdravie aj krásu, špeciálne ju ocenia vaše vlasy!

Táto nenápadná bylina totiž výrazne podporuje rast vlasov, zabraňuje ich vypadávaniu, poradí si s často mastiacimi sa vlasmi, lupinami aj citlivou vlasovou pokožkou.

Kúra proti padaniu vlasov

Pol hodiny povarte 100 g mladej žihľavy v jednom litri vody s trochou jablčného octu. Výluh používajte na vlasy ako večernú oplachovú kúru to po dobu 3 týždňov.

Žihľavová tinktúra

Oceníte ju najmä pri padajúcich, rýchlo sa mastiacich vlasoch a rovnako aj pri lupinách.

Budete potrebovať 50 ml lekárenského liehu a 25 g mladých žihľavových lístkov.

Dôkladne umyte žihľavu, nakrájajte ju na menšie kúsky a vložte ich do uzatvárateľnej sklenenej nádoby a zalejte liehom. Takto pripravenú zmes nechajte lúhovať 3 týždne na tmavom mieste a každý deň je pretrepte. Na záver ju preceďte a môžete ju používať.

Žihľavovou tinktúrou si každý večer premasírujte pokožku hlavy až kým celé množstvo neminiete. Pri pretrvávajúcich problémoch môžete kúru zopakovať.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie