Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zbavte sa ich bez botoxu: 5 TOP domácich tipov, ktoré vám vyhladia vrásky na čele
Zdielať na

Zbavte sa ich bez botoxu: 5 TOP domácich tipov, ktoré vám vyhladia vrásky na čele

Zdroj: Profimedia

Aj vy ste postrehli, že vám začali pribúdať vrásky na čele? Žiaľ, nie je to problém iba žien vo vyššom veku, niekedy sa začínajúce vrásky objavia už pred tridsiatkou. Poradíme vám, ako na ne prírodnou cestou.

Za výskyt vrások na čele sú zodpovedné faktory akými sú genetika, typ pleti a jej hydratácia. Ďalšími dôvodmi je aj každodenná mimika, teda každý úsmev či naopak mračenie a zvraštenie čela.

​Ak ste na svojom čele objavili začínajúce vrásky, nezúfajte. Vyskúšajte niektoré z prírodných tipov, ktoré ich dokážu viditeľne zjemniť a vyhladiť.

Banán

Banány sú skvelé pri starostlivosti o pokožku, špeciálne ich ocení vaše čelo. Obsahujú vitamíny a prírodné oleje, ktoré pokožke dodajú zdravie a vitalitu. Je to veľmi jednoduché. Stačí, ak roztlačíte 1/4 banánu, kým nedostanete hladkú pastu. Potom si naneste tenkú vrstvu na čelo a nechajte ju pôsobiť 15 až 20 minút. Tvár opláchnite teplou vodou a vaše čelo bude ihneď jemnejšie a hydratované.  

Profimedia

Citrusové plody

Citrusové plody sú bohaté na vitamíny E a C, ktoré vašej pokožke poskytnú jemnosť a tiež zlepšia jej celkové zdravie. Citrusy ako citrón, pomaranč či grapefruit, si môžete nakrájať na kolieska, aplikovať priamo na čelo a nechať ich 10 minút pôsobiť, alebo vyskúšajte masku, ktorá vám prinesie ešte lepšie výsledky. 1/4 šálky čerstvej pomarančovej šťavy zmiešajte v miske s múkou, pridajte len toľko, aby ste vytvorili krémovú pastu. Naneste ju na čelo, nechajte pôsobiť 20 minút a opláchnite teplou vodou.  

Profimedia

Prírodné oleje

Kokosový aj olivový olej môžu zvlhčovaním zlepšiť pružnosť pokožky. Suchá pokožka nie je dostatočne elastická, vďaka čomu sú vrásky viditeľnejšie. Ak sa zameriate na zvlhčenie čela, pokožka sa môže stať pružnejšou. Naneste olivový alebo kokosový olej pred spaním, hneď po umytí tváre. Olej jemne vmasírujte priamo do vrások na čele.

Profimedia

Vaječný bielok

Jednoduchý a pritom mimoriadne účinný tip na odstránenie nepekných vrások na čele je tiež kombinácia vaječného bielku a medu. Stačí, ak zmiešate lyžičku medu s jedným vaječným bielkom a zmes naneste na čelo, prípadne aj na celú tvár. Nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite vlažnou vodou.

Cviky na čelo

Precvičovanie svalov na čele zjemní vrásky a upraví tiež poklesnuté viečka. Postup je nasledovný. Ruky si položte na oči v tvare „C“, akoby ste chceli mať oči otvorené. Ukazovák držte na obočí a palce na každej strane blízko nosa, nad nosnými dierkami. Zatlačte každú ruku do strán, otvorte hrudník a zatlačte lopatky. Otvorte oči dokorán a podržte ich 5 sekúnd. 5-krát zažmurkajte očami a zatvorte oči. Uvoľnite sa a opakujte ešte dvakrát. 

Profimedia

Ďalšie tipy, ako sa vyhnúť vráskam na čele

  • Vyhýbajte sa nadmernému slnečnému žiareniu a vždy používajte krém s SPF faktorom.
  • Nezabúdajte na dôkladnú hydratáciu kvalitnými krémami a pite dostatok tekutín počas celého dňa.
  • Dbajte na dostatok spánku, minimálne 6-8 hodín denne.
  • Vyhýbajte sa stresu a zbytočne sa nerozčuľujte!
  • Vyvarujte sa fajčeniu a častému pitiu alkoholu. Tieto neduhy môžu nielen za predčasnú tvorbu vrások, ale aj za celkové zhoršenie pleti.

Súvisiace články

Najčítanejšie