Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Väčšina z nás si umýva vlasy zle! Kaderníčka prezradila, akú chybu robia ženy najčastejšie
Zdielať na

Väčšina z nás si umýva vlasy zle! Kaderníčka prezradila, akú chybu robia ženy najčastejšie

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Umývanie vlasov je úplne prirodzenou súčasťou hygieny každého z nás a možno vás prekvapilo, čo by sme pri tom mohli robiť zle. Ak chcete mať krásne vlasy, vyhnite sa tejto chybe!

Navlhčiť vlasy, pridať šampón, napeniť, premasírovať a dobre opláchnuť, prípadne použiť aj kondicionér. Aj vy to takto robíte? Profi kaderníčka prezradila, prečo tento spôsob nie je pre vaše vlasy správny!

Ako si umývať vlasy správne?

Kaderníčka Amy zdieľala na TikToku inštruktážne video s názvom “Ako si umývať vlasy ako profesionál,” v ktorom ukazuje správny postup krok po kroku.

Vlasy by sme si mali dôkladne navlhčiť, následne rozotrieť v dlaniach malé množstvo šampónu a premasírovať celú pokožky hlavy vrátane okrajov vlasov a zátylku. Následne by sme mali vlasy dobre opláchnuť a nasleduje to, čo väčšina z nás vynecháva. “Celý postup opäť s malým množstvom šampónu zopakujte,” radí profesionálna kaderníčka, s ktorou sa stotožňuje väčšina odborníkov na krásne vlasy. Po dvoch umytiach šampónom naneste ešte kondicionér, vyhnite sa korienkom a opláchnite chladnejšou vodou.

@amy.does.some.hair

How to wash your hair like a pro ##hairwashday ##hairtips ##hairtutorial ##hairdresserreacts ##haircare ##fyp

♬ Saturday Night - Radio Edit - Whigfield

 

Prečo si šampónovať vlasy dvakrát?

Prvým umývaním odstránite nečistoty z vlasov akými sú zvyšky stylingových produktov a mastnota, druhým sa dôkladne očistí vaša vlasová pokožka. “Funguje to tak, ako keď povysávate podlahu pred jej umývaním,” dodáva kaderníčka a upozorňuje tiež na správne dávkovanie šampónu. Vlasy síce odporúča šampónovať dvakrát, ale len s malým množstvom šampónu. Často si ich vraj umyjeme len raz a pritom šampónu použijeme extrémne veľa, čo našim vlasom neprospieva.

Niečo na tom asi bude, čo poviete? Ako si umývate vlasy vy?

Súvisiace články

Najčítanejšie