Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trápia vás vačky a tmavé kruhy pod očami? Tieto TOP prírodné tipy vám pomôžu
Zdielať na

Trápia vás vačky a tmavé kruhy pod očami? Tieto TOP prírodné tipy vám pomôžu

Zdroj: Profimedia

Zázračné produkty, ktoré sľubujú okamžité odstránenie kruhov pod očami nájdeme prakticky všade, ale sú drahé a často vôbec nezaberú. Máme pre vás účinnejšie riešenie!

Mysleli ste si, že tmavé kruhy pod očami sú najmä dedičná záležitosť a vám to jednoducho nehrozí? Omyl! Táto nepríjemnosť sa môže prejaviť postupne, ale rovnako aj úplne náhle.

​Kým jeden deň sa cítime relatívne sviežo, na druhý si pri pohľade do zrkadla môžeme zbadať čoraz výraznejšie zmeny v okolí očí. Tmavé kruhy pod očami nie sú iba dôsledkom únavy a nedostatočného spánku, je za tým oveľa viac!

Prečo máme vačky a kruhy pod očami?

Najčastejšou príčinou opuchov a kruhov pod očami je nezdravý životný štýl vrátane nedostatočného a nepravidelného spánku. Nedostatok spánku spôsobuje bledú pokožku, znižuje krvný obeh, a preto sa objavujú aj tmavé kruhy.

Jednou z príčin tmavých kruhov pod očami je nedostatok voľne prúdiaceho kyslíka v cievach, ktorý spôsobuje hyperpigmentáciu. Tá je produkovaná aminokyselinou nazývanou melanín. Pozor si treba dávať aj na nevedomé trenie očí, nadmerné vystavovanie slnečným lúčom. Svoje samozrejme zohráva aj genetika a starnutie ale tiež alergie, ekzémy, dermatitídy či anémia.  

pinterest.com

Toto vám pomôže

  • Dávajte si pozor na polohu pri spánku. Ak spíte v príliš plochej polohe bez vankúša, môže sa vám pod očami hromadiť tekutina a začnú sa vám tvoriť vačky pod očami. Mierne vyvýšenie a vhodný vankúš pri spánku môže pomôcť zabrániť hromadeniu tekutín, takže vaša bude po zobudení vyzerať svieža a dobre odpočinutá.
  • Chráňte sa pred priamym slnečným žiarením. Každý dermatológ vám potvrdí, že ochrana pred priamym slnečným žiarením je základ mladistvo vyzerajúcej pleti a okrem predčasných vrások vás ochráni aj pred tmavými kruhmi pod očami. Ani v zime nezabúdajte na slnečné okuliare a kvalitný krém na tvár!
  • Stavte na silu prírody. Bežné prísady, akými sú uhorky a použité čajové vrecúška, môžu byť veľmi prospešné v boji proti vačkom a kruhom pod očami. Uhorky majú skvelé chladiace a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť znížiť opuch pod očami, zatiaľ čo kofeín a triesloviny v čajových vrecúškach tiež pomáhajú zmierňovať zápaly a napínať pokožku. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov naneste uhorky alebo čajové vrecúška na 5 minút ako studený obklad na celé očné okolie a potom si tvár opláchnite vlažnou vodou.

    Profimedia

  • Pomôže aj ľadová masáž. Rovnakým spôsobom, ako môžu studené uhorky a čajové vrecúška zlepšiť stav očného okolia, pomôže aj kocka ľadu alebo studený obklad. Jemná masáž ľadovou kockou vás zbaví opuchov pod očami, zjemní tmavé kruhy a pokožka získa svieži a napnutý vzhľad.
  • Doprajte si dostatok spánku. Keď telu chýba spánok, pokožka má tendenciu vyzerať bledšie, čo zvyšuje viditeľnosť tmavých kruhov pod očami. Pretože pokožka pod našimi očami je veľmi tenká, môže od únavy ľahko stmavnúť v dôsledku neustáleho rozširovania krvných ciev. Pre dospelých je dôležité dopriať si denne najmenej 7 až 9 hodín spánku.
  • Hydratujte správne. Hydratácia pleti a očného okolia vám pomôže s kruhmi aj vakmi pod očami a zároveň vás ochráni pred predčasnou tvorbou vrások. Vyberajte si výrobky s vysokým obsahom antioxidantov a pri ich nanášaní si vždy urobte jemnú masáž, v okolí očí nanášajte krémy jemným klepkaním. Ak je to možné, z ponuky si vyberajte čo najprírodnejšie produkty, ktoré sú určené pre výš typ pleti.

    Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie