Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Túžite po krásnych a zdravých vlasoch? Pozor na chybu, ktorú robíme takmer všetci!
Zdielať na

Túžite po krásnych a zdravých vlasoch? Pozor na chybu, ktorú robíme takmer všetci!

Zdroj: Profimedia

Aj keď starostlivosť o vlasy treba vždy prispôsobiť ich typu a kvalite, existuje pravidlo, ktoré prospeje všetkým vlasom rovnako. Toto nám radí celebritný kaderník!

Profesionálny kaderník Julian Farel tvrdí, že všeobecné pravidlo, ktoré zaručí krásne, zdravé a lesklé vlasy každému typu vlasov síce neexistuje, ale má jednu radu, ktorá prospeje všetkým rovnako.

Toto našim vlasom neprospieva

Kaderník Julien Farel, zakladateľ spoločnosti Julien Farel Restore Salon & Spa v New Yorku, tvrdí, že najväčšia chybu, ktorou si ničíme  vlasy je tá, že si ich umývame prehnane často. „Mnoho ľudí si vlasy umýva šampónom každý deň, čím vlasy zbavujú prírodných olejov, vlasy zostávajú suché a lámavé a v konečnom dôsledku sa nám budú mastiť stále viac."

„Pokiaľ ste tvrdo nepracovali v telocvični a nespotili sa, alebo ste neboli v prašnom prostredí, určite nie ej dôvod umývať si vlasy každý deň“ hovorí Farel a dodáva, že je ideálne umyť si šampónom vlasy maximálne 2-3krát za týždeň a tiež to s množstvom šampónu pri umývaní netreba preháňať.

Profimedia

“Prehnané množstvo šampónu príliš odmasťuje vlasovú pokožku a vlasy sa postupne budú mastiť stále viac, pričom budú stále krehkejšie,” vysvetľuje kaderník a dodáva, že pre pocit sviežosti niekedy pomôže aj opláchnutie vlasov čistou vodou bez použitia šampónu.

Niečo na tom rozhodne bude, čo poviete? Koľkokrát do týždňa si vlasy umývate vy?

Súvisiace články

Najčítanejšie