Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Púder na tvár: Ako si vybrať a ako používať
Zdielať na
Krása a vlasy

Púder na tvár: Ako si vybrať a ako používať

Tento kozmetický výrobok má niekoľko funkcií a účelov, ktoré zverejníme nižšie. Púder sa používal vždy a pôvodne Egypťania ho vymysleli v 16. storočí. Takže, čo je to púder na tvár?

Je to prášková, tekutá alebo stlačená zmes organických a minerálnych látok. Obsahuje zložky ako mastenec, kaolin, oxid zinočnatý. krem toho pri výrobe tohto kozmetického prípravku výrobcovia pridávajú farbivá a parfumy.

Aké funkcie plní púder:

1. Odstránenie mastného lesku. Mastná pleť na tvári, najmä v lete, je častým problémom mnohých dievčat. Z tohto dôvodu sa púder používa presne na odstránenie mastného lesku, pretože sa s ním ľahko vyrovná a dokonale matuje pokožku.
2. Maskovacie nezrovnalosti, akné. Púder v kombinácii s tonalným krémom na tvár dokonale maskuje všetky nepravidelnosti tváre a dodáva jej svieži a zdravý vzhľad. 
3. Vyhladenie malých ľahkých chĺpkov. 
4. Fixácia make-upu. Púder sa často používa ako posledná fáza líčenia, pretože dokáže zafixovať  získaný výsledok na dlhú dobu.

Druhy púdru

Na trhu kozmetických výrobkov sa ponúkajú rôzne typy, ktoré sa líšia typom, zložením a konzistenciou. Vďaka tejto bohatej rozmanitosti si môže každé dievča vybrať tú najlepšiu voľbu pre seba.

Sú rozdelené do nasledujúcich typov:

1. Kompaktný púder. Tento typ produktu je najobľúbenejší a najrozšírenejší medzi mnohými dievčatami. Skladá sa zo stlačených častíc. Výhodou kompaktneho púdru je pohodlie a ľahká aplikácia, ako aj špeciálny matný účinok. Sú tiež cenovo dostupné. 

2. Priehľadný púder. Tento púder je inovatívny produkt, ktorý zamiloval do seba mnohých dievčat. V čom je tajomstvo? Skladá sa zo svetlo odrážajúcich malých častíc, vďaka ktorým dokonale maskuje tmavé kruhy pod očami a iné nedokonalosti kože, pričom na tvári zostáva úplne neviditeľný. Pri aplikácii sa ukladá v tenkej vrstve a vytvára neviditeľný a dokonalý odtieň pokožky. Vyrába sa vo forme kompaktného púdru aj v drobivej forme.

3. Pečený púder. Tento púder je špeciálna výrobná technológia, a to miešanie všetkých látok a ich „pečenie“ pri teplote 60 stupňov. Výhodou takéhoto produktu je niekoľko spôsobov aplikácie - ako samotný púder, ako aj v úlohe tonálneho základu. Vizážisti odporúčajú použiť na večerný make-up. Takýto púder obsahuje tiež vitamíny a oleje, ktoré poskytujú hydratačné a výživné účinky.

4. Drobivý púder. Tento typ sa často používa kvôli jeho ľahkému použitiu a požadovanému účinku. Drobivý púder sa ľahko vyrovná s mastným leskom pokožky a vynikajúco pôsobí aj pri fixácii make-upu. Výhody takého produktu sú nasledujúce:

hospodárska spotreba;
rovnomerné nanášanie;
vhodný pre všetky typy pleti.

Perfektným príkladom je buržoázny sypký púder. Medzi mnohými zástupkyňami žien má veľký úspech. Napokon, buržoázny sypký púder sa vyznačuje tým, že sa vyznačuje matujúcim účinkom po celý deň a tiež dodáva žiareniu pokožky.

5. Krémový púder. Má jemnú textúru, s ktorou môžete dosiahnuť výsledok rovnomernej, krásnej a zamatovej pokožky. Krémový púder je tiež schopný zvlhčovať a vyživovať pokožku bez upchávania pórov pokožky tváre.

Zdielať na

Najčítanejšie