Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jeden z najhorších zlozvykov, ktorý ničí vlasy a spôsobuje ich vypadávanie: Pozor na TO!
Zdielať na

Jeden z najhorších zlozvykov, ktorý ničí vlasy a spôsobuje ich vypadávanie: Pozor na TO!

Zdroj: Profimedia

Snáď úplne každá žena túži po tom, aby jej vlasy vyzerali krásne a zdravé. Častokrát im však nevedomky škodíme, napríklad aj takto!

Mnohé ženy sa snažia dopriať svojim vlasom čo najlepšiu starostlivosť, iné si pomáhajú výživovými doplnkami či prírodnými prostriedkami. Toto všetko vám určite k dokonalej korune krásy môže pomôcť, ale mali by ste si dávať pozor aj na to, čo vlasom škodí.

Na tento zvyk radšej zabudnite

O tom, že spánok s mokrými vlasmi ohrozuje nielen vaše vlasy ale aj zdravie, sme už písali. Tentokrát chceme upozorniť na ďalšieho nepriateľa vašej hrivy, a tým je gumička počas spánku.

Tento zlozvyk robia najmä dlhovlásky, ktorým vlasy počas spánku zavadzajú a tak si ich jednoducho stiahnu do copu. Namiesto pomoci si však môžu takto jednoducho vlasy zničiť a dokonca o ne aj prísť!

Počas toho, ako sa v noci prehadzuje, gumička sa trie o vlasy, narúša sa tak ich štrutúra, postupne sa oslabujú až sa začnú lámať. Navyše, tesno zopnuté vlasy zaťažujú aj pokožku vašej hlavy, ktorá vás aj z tohto dôvodu môže bolieť.

Podľa Britskej asociácie dermatológov môže práve pravidelný zlozvyk zopnutých vlasov aj počas noci dokonca viesť k masívnemu vypadávaniu vlasov – apolécii, pretože sa tým môžu vážne poškodiť vlasové folikuly. Ak sa ale predsa cítite lepšie so zopnutými vlasmi, voľte veľmi mäkkú gumičku a cop si zopnite nižšie, tie tesne pri hlave.  

Pixabay

​Chráňte si vlasy počas spánku

  • Choďte spať so suchými vlasmi. Mokré sú najcitlivejšie a veľmi ľahko sa takto poškodia.
  • Vyberajte si správne obliečky na vankúš. Najvhodnejší materiál je hodváb, ktorý umožní vašim vlasom ľahký kĺzavý pohyb a nebude im hroziť žiadne poškodenie.
  • Udržujte vlhkosť v spálni. Suchý vzduch vlasom neprospieva, rovnako, ako nie je vhodný ani pre vaše zdravie.
  • Raz za čas si na noc aplikujte na vlasy výživný olej, zľahka zabaľte do saténovej šatky a ráno si vlasy umyte šampónom. Budú krásne vyživené, lesklé a zdravé.

Súvisiace články

Najčítanejšie