Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trápia vás padajúce a mastné vlasy? Tento zelený zázrak vyrieši všetky problémy naraz
Zdielať na

Trápia vás padajúce a mastné vlasy? Tento zelený zázrak vyrieši všetky problémy naraz

Zdroj: Profimedia

Tak, ako náš organizmus potrebuje na jar nakopnúť poriadnou dávkou vitamínov, prípadne prírodným detoxom, rovnako to potrebuje aj naša koruna krásy.

Dobrou správou je, že ku krajším vlasom si na jar môžete pomôcť úplne jednoducho a zadarmo! Stačí si na prechádzke nazbierať túto mimoriadne účinnú bylinu.

Aj o bylinkách a iných rastlinách sa dozviete viac v relácii Nová záhrada. Nenechajte si ju ujsť každú nedeľu o 15:50 na JOJke!

Bežne žihľavu vnímame ako na otravnú burinu, pritom obsahuje mnoho cenných látok, pre naše zdravie aj krásu. Nájdete v nej napríklad vitamín C, veľké množstvo železa, horčík, nenasýtené mastné kyseliny a mnoho ďalších prospešných látok. Akú službu poskytne žihľava vašim vlasom?

Zelený vlasový zázrak

Už naše babičky vedeli, aká účinná je žihľava na naše vlasy. Táto bylina totiž výrazne podporuje rast vlasov, zabraňuje ich vypadávaniu a má tiež protizápalové účinky, ktoré pomáhajú v boji s mastnými vlasmi a poradí si aj s citlivou pokožkou. Zároveň budú vaše vlasy krásne lesklé a pevné, a ak vás trápia lupiny alebo svrbenie pokožky, aj s týmto problémom si dokáže táto rastlina poradiť.

Šampóny a tinktúry zo žihľavy

V každej drogérii nájdete niekoľko druhov žihľavových šampónov či iných prípravkov s jej výťažkami, ktoré vaše vlasy posilnia. Pri nákupe si však dávajte pozor, aby ich zloženie bolo čisto prírodné. Produkt nesmie obsahovať žiadne silikóny ani parabény. Rovnako tak býva žihľava súčasťou rôznych doplnkov stravy, a tak si môžete zaobstarať napríklad tabletky, ktoré podporujú rast a kvalitu vlasov. Svoj žihľavový zázrak na vlasy si môžete vyrobiť tiež doma, a to formou rôznych nálevov, odvarov alebo tinktúr.

Profimedia

Kúra proti padaniu vlasov

Pol hodiny povarte 100 g mladej žihľavy v jednom litri vody s trochou jablčného octu. Výluh používajte na vlasy ako večernú oplachovú kúru to po dobu 3 týždňov.

Na podporu rastu vlasov

Použite 2 hrste čerstvých žihľavových listov, rovnaké množstvo listov lopúcha a kapucínky. Všetko dajte do litra studenej vody a povarte 10 minút, nechajte vychladnúť a až potom preceďte. Túto stimulačnú vodu používajte na posledné opláchnutie vlasov po umývaní.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie