Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Je sympatická, má super postavu, ale nikto ju nechce: Čo skrýva pod oblečením?
Zdielať na

Je sympatická, má super postavu, ale nikto ju nechce: Čo skrýva pod oblečením?

Zdroj: Instagram/radiantbambi

Dospievanie bolo pre ňu hotovým utrpením, denne zažívala posmech a šikanu, nemala žiadne kamarátky. Po rokoch sa naučila svoj hendikep prijať a dokonca z neho spravila svoju prednosť.

Ash Soto si všimla, že sa jej pokožka na tele mení, keď mala približne 12 rokov. Začalo to malou bielou škvrnou na krku. Postupne jej pribúdali ďalšie a ďalšie a stále sa zväčšovali.

Práve v náročnom období začínajúcej puberty, Ash diagnostikovali vzácne genetické ochorenie kože - Vitiligo.

 

Vitiligo je geneticky daná porucha, ktorá spôsobuje stratu buniek tvoriacich kožný pigment. Prejavuje sa tvorbou "máp" na koži - svetlých škvŕn nepravidelných tvarov na rôznych miestach na tele. Na toto ochorenie žiaľ neexistuje žiaden liek. Trpel ním aj Michael Jackson, ale vitiligo má napríklad aj modelka Winnie Harlow, ktorá z neho dokázala urobiť svoju prednosť.

Ash v puberte veľmi trpela svojím ochorením, väčšinou chodila zahalená. Keď spolužiaci uvideli jej pokožku na tele, pýtali sa jej, či sa okúpala v bielidle. Celá škola sa jej posmievala a kvôli svojmu vzhľadu nemala žiadnych priateľov.

Koža ako umenie

Mladé dievča si jedného dňa povedalo dosť. Prestala sa zaoberať tým, čo si ostatní o nej myslia a že na ňu neustále zízajú. Rozhodla sa, že zo svojej kožnej vady urobí svoju prednosť.

Ash má dnes už 24 rokov, prestala sa skrývať a dokonca začala svoje telo používať ako maliarske plátno a pomocou mejkapu z neho vytvára neuveriteľné umelecké diela.

Držíme jej palce, aby si raz našla svojho vysnívaného princa, ktorý ju bude mať rád takú, aká je...

https://www.instagram.com/p/B3kmzb_gdN8/

https://www.instagram.com/p/Bx7_S3qAffJ/

https://www.instagram.com/p/Bpa0SIPDwjD/

https://www.instagram.com/p/BlZcvS2nqvk/

https://www.instagram.com/p/BhPptGlnjsW/

https://www.instagram.com/p/BOdbM8jDVXq/

https://www.instagram.com/p/BGpinHOlRLr/

Súvisiace články

Najčítanejšie