Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trápia vás rozšírené póry? Pozor na TIETO chyby pri starostlivosti o pleť
Zdielať na

Trápia vás rozšírené póry? Pozor na TIETO chyby pri starostlivosti o pleť

Zdroj: Profimedia

Starostlivosť o tvár je veľmi dôležitá, ale ani s beauty procedúrami by sme to nemali preháňať. Často si totiž môžeme viac uškodiť, ako pomôcť!

Prebytočný olej, odumreté kožné bunky, nečistoty a baktérie môžu póry upchať a zväčšiť, preto by ste mali byť pri starostlivosti o svoju pleť veľmi opatrní a nepreháňať to!

Čo najviac trápi českú speváčku Moniku Absolonovú?

​Toto škodí vašej pleti

Časté používanie savých vreckoviek

Osušovanie pleti od nadmernej mastnoty je v poriadku iba v horúcich dňoch, keď má naša pokožka tendenciu k zvýšeniu mastnosti a k poteniu. Veľmi časté opakovanie tohto rituálu však môže vaše pokožke ublížiť. V skutočnosti je pre vašu pokožku potrebná tenká olejová vrstva. Jeho trvalým odstraňovaním nútite pokožku, aby produkovala tuku stále viac, čo vedie k upchávaniu pórov a ich zväčšeniu.

Násilné vytláčanie vyrážok

Niekedy je nútená robiť to aj kozmetička, ale to je v poriadku. Vytláčanie čiernych bodiek a vyrážok nechajte na odborníčku, a ak to aj musíte urobiť doma, dbajte na to, aby vyrážka bola naozaj dostatočne „zrelá“ a nikdy to nerobte rukami, ale použite vždy čistú papierovú vreckovku a nezabudnite boľavé miesto dočistiť prírodnou pleťovou vodou.

Thinkstockphotos

Príliš častý píling

Píling alebo čistenie pleti jemnou kefkou pomáha odstraňovať nečistoty, odumreté kožné bunky a prebytočné oleje, ktoré môžu blokovať póry. Táto jednoduchá procedúra je osviežujúca a môže naozaj vaše póry zmenšiť, ale stačí to robiť 1-2 krát týždenne. Ak by ste to robili častejšie, docielite pravý opak!

Nechávate pokožku vysušenú

Suchá pokožka vedie k vráskam a spôsobuje starnutie. Suchá pokožka tiež spôsobuje, že póry sa vyrovnávajú a vyzerajú zväčšene. Zbytočnému vysušovaniu pleti predídete výberom vhodného hydratačného krému, najmä v zime. V letnom období je vhodné krém vymeniť za ľahšie sérum.

Používate produkty, ktoré upchávajú póry

Existuje niekoľko mimoriadne populárnych produktov, ktoré sa používajú v starostlivosti o pokožku, avšak rozhodne nepatria na tvár. Patrí sem kakaové maslo, kokosový olej a lanolínový krém, ktoré upchávajú póry. Tieto produkty používajte vždy iba na telo.

Profimedia

Príliš často si retušujete mejkap

Je úplne normálne, že mejkap vám nevydrží bezchybný celý deň a po niekoľkých hodinách budete potrebovať malú opravu. Nenanášajte však ďalšiu vrstvu púdru a líčidiel častejšie, ako je nutné. Upcháte si tak póry a vyvoláte akné!

Konzumujete nevhodné potraviny

Mliečne výrobky, alkohol a potraviny s vysokým obsahom rafinovaného cukru, korenené alebo vyprážané jedlá sú škodlivé pre vašu pokožku. Môžu vyvolať zápal vo vašom tele a viesť k pokožke náchylnej na akné. Akné oslabuje vaše mazové žľazy a otvory vlasových folikúl, čím sa zväčšujú póry. Zdravá a vyvážená strava je skvelá nielen pre vašu postavu, ale aj pre krásnu a zdravú pokožku.

Nepoužívate ochranné krémy s UV filtrom

Slnko je v mnohých ohľadoch škodlivé pre vašu pokožku. Spôsobuje predčasné starnutie, pigmentové fľaky, odstraňuje z nej kolagén, elastín a vodu a tiež zväčší vaše póry. Predísť tomu môžete používaním kvalitnej kozmetiky s UV filtrom.

Profimedia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie