Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najlepší účes na svete vytvorila Slovenka Mirka: S TÝMTO prevalcovala konkurenciu v Paríži
Zdielať na

Najlepší účes na svete vytvorila Slovenka Mirka: S TÝMTO prevalcovala konkurenciu v Paríži

Zdroj: Instagram/miroslavastrokova

Vedeli ste, že práve zo Slovenska pochádza tím vlasových stylistov, ktorý si na prestížnej súťaži v tvorbe účesov odniesol titul majstrov sveta?

Jednou z trojice víťazov je aj sympatická Mirka, ktorá pracuje vo svojom salóne v Bratislave, kde sa pripravovala na jednu z najťažších súťaží sveta. "Zúčastnili sme sa medzinárodnej súťaže, ktorú organizuje OMC HAIRWORLD po celom svete už od roku 1946. Súťaží sa v rôznych kategóriách ako vlasy, mejkap, total look, maľba na telo. Je to jedna z najťažších súťaži na svete a vysiela nás Spoločenstvo kaderníkov a kozmetiky. Máme za sebou viaceré úspechy ako titul majstrov sveta, majstrov Európy..." prezradila Mirka.

Zaujímavé pikošky zo života celebrít sa dozviete iba v šou Čau Lujza!

Pripravuje sa celé týždne

​Hoci Mirka je vo svojom fachu vychytená profesionálka, na samotnú súťaž sa poctivo pripravuje! "Asi pol roka každý voľný víkend a čas a posledný mesiac sa už iba trénuje -nepracujeme v salóne na klientoch. Na súťaž tohto druhu sa treba veľmi dobre pripraviť. V rámci priprav sa, samozrejme, riešia šaty, topánky a šperky. Náušnice si vyrábame sami, šaty si dozdobujeme sami a tento rok sme si dozdobovali aj topánky... Tento rok sme sa rozhodli súťažiť v Ladies fashion (tzv. Módnej) kategórii na živých modelkách. Táto kategória pozostáva z dvoch testov - denný módny účes a večerný módny účes. Čas na realizáciu na súťaži v obidvoch kategóriách je 25 min." opisuje Mirka. Všetka snaha jej tímu sa vyplatila, keďže sa trojici zo súťaže v Paríži podarilo domov odniesť práve tú najcennejšiu trofej!

 Tu je víťazný účes

"Náš tím tento rok súťažil v zložení Sean Kasumovic, Miroslava Stroková, Ivana Hermanová. Získali sme tímové víťazstvo Majstri sveta, čiže ako najlepší tím v našej kategórii. Na to, aby sme ho získali, sme museli všetci uspieť aj individuálne a spočítaním najlepšieho umiestnenia sa získava titul majstrov sveta. V individuálnych umiestneniach sme skončili na popredných miestach a za sebou sme nechali krajiny ako Kazachstan, Rusko a Bielorusko. Z tejto súťaže si odnášame každý medaile, diplomy a pohár, ktorý získavajú len tímoví víťazi." Ak by ste si myslela, že si trojica za víťazstvo odniesla domov aj nejakú závratnú peňažnú výhru, asi vás sklameme. iadna finančná odmena sa nedáva. Súťažíme, lebo nás naša práca baví a teda je aj našim veľkým koníčkom. A čo pre nás znamená víťazstvo? Že sme si zmerali sily s kaderníkmi vo svete a opäť raz sme sa prekonali. Stálo to za to - veď zadarmo nič nie je a skúsenosť vám nikto nezoberie. A sme Majstri sveta," dodala na záver Mirka.

Súvisiace články

Najčítanejšie