Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najčastejšie chyby pri starostlivosti o vlasy: Aspoň jednu robí určite každá žena
Zdielať na

Najčastejšie chyby pri starostlivosti o vlasy: Aspoň jednu robí určite každá žena

Zdroj: Profimedia

Verte, že hriva snov nie je len o dobrej genetickej výbave, veľa vecí môžeme ovplyvniť aj správnou či nesprávnou starostlivosťou. Tieto chyby pri starostlivosti robíme takmer všetci a často ani netušíme, ako nám škodia!

Asi na svete neexistuje žena, ktorá by netúžila po krásnych, lesklých a najmä zdravých vlasoch. Niektoré dostali takúto dokonalú výbavu do vienka a iné sa snažia vylepšiť ich kvalitu vhodnou stravou či vitamínovými doplnkami. Niekedy však najviac pomôže správna starostlivosť a vyhýbanie sa chybám. Čím si škodíme najviac?

Neuveriteľné, čo predviedla Diana Mórová v Česko Slovensko má talent! Spoznali ste ju?

Príliš časté umývanie vlasov

Ak si vlasy budete umývať každý deň, budete prichádzať o ich prirodzené oleje, a tým ich budete postupne ničiť. Neustálym umývaním spôsobíte, že namiesto toho, aby boli lesklé a zdravé, budú suché a budú sa viac lámať. Vlasy si preto umývajte každý druhý až tretí deň. Ak sa vám vlasy rýchlejšie mastia, používajte ku korienkom príležitostne suchý šampón.

Nevhodný šampón a priveľa kozmetiky

Vlasová kozmetika by mala zodpovedať typu vašich vlasov. Preto vyberajte šampóny podľa toho, či máte vlasy suché, farbené alebo rýchlo sa mastiace. Šampónu navyše stačí len malé množstvo, to do pokožky hlavy jemne a krúživými pohybmi vmasírujte a následne starostlivo zmyte. Zle vymytý šampón a tiež priveľa vlasovej kozmetiky vlasy zbytočne zaťažujú, sú ťažké a spľasnuté rýchlejšie sa mastia.

Profimedia

Vynechávanie kondicionéru

Na kondicionér by ste nemali zabúdať. Vlasy pokrýva jemným povlakom, ktorý vyplní trhlinky na povrchu vlasu, ktoré vznikajú chemickým ošetrením. Dodá vlasom lesk a uľahčí ich následný styling. Zabúdať na neho môžete iba v prípade, že sú vaše vlasy bez chybičky, nie sú farbené alebo sú veľmi krátke. Aby vaše vlasy nestratili objem a vydržali pekné čo najdlhšie, kondicionér používajte iba na spodnú časť vlasov a na záver dobre zmyte.

​Príliš teplá voda

Voda by nemala byť ani príliš horúca, ani studená. Horúca voda môže urobiť rovnakú neplechu ako žehlička, fén alebo kulma. Je pre vlasy škodlivá a môže podporiť tvorbu mazu. Vlasy preto oplachujte teplou vodou, vďaka ktorej zmyjete všetok šampónu, a následne ich prepláchnite ešte studenšou vodou. Tá vlas uzavrie a dodá mu lesk.

Profimedia

​Drhutie vlasov uterákom

Po umytí nie je vhodné vlasy zúrivo drhnúť uterákom, aby boli čo najrýchlejšie suché. Drhnutím dochádza k poškodeniu vlasového vlákna a trpí tým aj pokožka hlavy. Stačí z nich prebytočnú vodu len jemne vymačkať a následne použiť regeneračný olej.

Nešetrné rozčesávanie

Mokré vlasy sú veľmi citlivé a krehké, preto by sme ich nemali hneď nasilu rozčesávať, ale počkať, kým aspoň trochu preschnú. Vlasy češte jemne a s citom, najlepšie po prameňoch, aby sa nepoškodili a nepolámali.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie