Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prvá modelka, ktorá zmenila ideály krásy: Ako vyzerá legendárna TWIGGY dnes?
Zdielať na

Prvá modelka, ktorá zmenila ideály krásy: Ako vyzerá legendárna TWIGGY dnes?

Zdroj: Profimedia

Obrovská módna ikona šesťdesiatych rokov oslávila okrúhle narodeniny, no jej vek by jej rozhodne nikto netipoval. Vyzerá fantasticky!

Hoci jej skutočné meno je Lesley Lawson (predtým Hornby), doteraz ju všetci oslovujú prezývkou Twiggy.  

Ikonická modelka 60-tych rokov oslávila pred pár dňami neuveriteľných 70 rokov. Ani 7 krížikov na krku jej však neubralo zo šarmu a štýlu, táto dáma zreje ako víno!

;

Prečo práve Twiggy?

Extrémne štíhla, okatá, pehavá dievčinka s účesom na chlapca spôsobila celosvetový ošiaľ, aký sa dovtedy žiadnej inej modelke nepodaril. Jej nadčasový imidž fascinuje a inšpiruje módnych návrhárov dodnes. Prezývku Twiggy dostala od svojho manažéra, ktorý sa vyjadril, že jej ruky a nohy vyzerajú na jej chudom tele ako vetvičky – v angličtine twiggs.

Profimedia

​Milovaná aj kritizovaná

Výrazne štíhlu Twiggy začali mladé dievčatá a ženy napodobňovať a to nielen účesom a štýlom, ale túžili byť rovnako chudé, ako ona. Práve preto jej bolo vyčítané, že spustila nebezpečnú lavínu túžby po štíhlosti a problémy dievčat s anorexiou.

https://www.instagram.com/p/BtENCvyFZ_q/

Twiggy však nikdy takéto problémy nemala, hoci vážila pri necelých 170 centimetroch iba niečo nad 40 kíl. Metabolizmus jej pracoval na plné obrátky, nikdy nedržala žiadne diéty, len jednoducho nepriberala.

https://www.instagram.com/p/BYDif_Zjlut/

Do dôchodku sa nechystá

Po ukončení kariéry modelky sa venovala herectvu a spevu, dokonca mala aj vlastnú televíznu šou. Aj dnes si ju často volajú do rôznych relácií ako hosťa a väčšinu času sa venuje charite.

Twiggy sa hrdo hlási k tomu, že nepodstúpila žiadne plastické úpravy či skrášľovacie zákroky a starne úplne prirodzene.

Pred pár dňami oslávila okrúhlu 70-tku a vyzerá stále šarmantne a okúzľujúco. Jej štýlové a nápadité outfity dodnes inšpirujú mnohé ženy a bývalej modelke pomáhajú k mladistvému vzhľadu.

Vyzerá stále super, čo poviete? 

Profimedia

Profimedia

Facebook/Twiggy

​https://www.instagram.com/p/BqNbu-HlRsw/

https://www.instagram.com/p/ByP4ATElRto/

https://www.instagram.com/p/Bfsm9cxHycx/

Súvisiace články

Najčítanejšie