Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ako často by sme si mali umývať vlasy? TOTO nám radí celebritný kaderník!
Zdielať na

Ako často by sme si mali umývať vlasy? TOTO nám radí celebritný kaderník!

Zdroj: Profimedia

Aj keď každý typ vlasov si vyžaduje trochu odlišnú starostlivosť, existuje základné pravidlo, ktoré prospeje všetkým vlasom rovnako.

Kým niekto sa cíti dobre iba vtedy, ak si umyje vlasy každý deň, niekto má šťastie na vlasy, ktoré stačí umyť len 1-2 krát do týždňa a vyzerajú skvelo. Ako často si ich umývate vy?

Čo nám radí profesionál?

Profesionálny kaderník Julian Farel tvrdí, že všeobecné pravidlo, ktoré zaručí krásne, zdravé a lesklé vlasy každému typu vlasov síce neexistuje, ale má jednu radu, ktorá prospeje všetkým rovnako.

Táto rada je úplne jednoduchá a spočíva v tom, že nech už si umývame vlasy akokoľvek často, mali by sme používať oveľa menej šampónu. “Prehnané množstvo šampónu príliš odmasťuje vlasovú pokožku a vlasy sa postupne budú mastiť stále viac, pričom budú stále krehkejšie,” vysvetľuje kaderník a dodáva, že niekedy pomôže vlasy opláchnuť iba čistou vodou bez použitia šampónu.

Príležitostne pokojne siahnite aj po suchom šampóne. Takto by sme ho mali nanášať správne!

Ak si vlasy umývate každý druhý alebo tretí deň s malým množstvom šampónu, je to podľa kaderníka ideálne, ale zároveň pripúšťa, že niektorí si jednoducho musia umyť vlasy aj častejšie. Svoju úlohu zohráva nielen samotný typ vlasov, ale aj množstvo stylingových prípravkov či používanie fénu, žehličky a podobne.

Stylistka Jenny Cho upozorňuje aj na správne používanie kondicionéru, s ktorým to tiež netreba preháňať. Stačí malé množstvo, ktoré sa má zásadne aplikovať iba ku končekom vlasov. Podceňovať by sme nemali ani druh šampónu, ktorý by mal presne korešpondovať s našim typom vlasov.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie