Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ako je možné, že Aziatky vyzerajú vždy mladšie? Naučte sa používať ich triky!
Zdielať na

Ako je možné, že Aziatky vyzerajú vždy mladšie? Naučte sa používať ich triky!

Zdroj: Profimedia

Aj vy ste si všimli, že týmto ženám je takmer nemožné uhádnuť ich skutočný vek? Či majú štyridsať, alebo o polovicu menej, ich pleť je stále krásna a hladká. Ako to robia?

Netrpia nadváhou, majú zdravú a žiariacu pleť bez vrások, lesklé vlasy a vždy vyzerajú mladšie, než naozaj sú. Nie sú za tým estetické zákroky, ani žiadna mágia. Ich tajomstvom je ich životospráva a prístup k vlastnému telu. To všetko môžete robiť aj vy!

Pite viac vody

Ázijské ženy stále pijú vodu a nosia ju so sebou. Ak ich požiadate, aby povedali jednu vec, ktorá im môže pomôcť prežiť, povedali by: „prístup k pitnej vode.“ Napríklad v Číne sú takmer všetky verejné miesta zásobované verejnými zdrojmi pitnej vody.

Profimedia

Chráňte sa pred slnkom

V minulosti bola práve biela pokožka považovaná za znak vysokého sociálneho postavenia. Dnešné moderné ženy vedia, že opaľovací krém s vysokým UV faktorom je jednou z najúčinnejších metód, ako zabrániť predčasnému starnutiu.

Stavte na kvalitný čaj

Čínske ženy pijú veľa tekutín a čaj patrí medzi najobľúbenejšie nápoje, ktoré používajú často aj ako liek.  Najviac pijú kvalitný zelený čaj, pretože dodáva telu energiu, harmonizuje vnútorné orgány a celkovo osvieži celý organizmus. Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, má protirakovinové účinky, znižuje cholesterol, podporuje funkcie srdca a tvorbu krvi. Čaj pijú zásadne nesladený a bez mlieka.

Zabudnite na kalorické dezerty

Každý vie, kuchyňa v Číne a ázijských krajinách sa líši od toho, na čo sme zvyknutí. Inak to nie je ani pri dezertoch, tie ich neobsahujú vôbec žiadny cukor. A navyše, kým v iných krajinách sa dezerty servírujú rovno po hlavnom jedle, v ázijských krajinách ich ľudia jedia radšej samostatne medzi jedlami.

Konzumujte morské riasy

Čínske ženy konzumujú veľa morských rias. Urýchľujú proces trávenia a absorbujú nadmernú soľ. Navyše, vláknina v morských riasach pomáha cítiť sa dlhšie nasýtený, čo je ideálna voľba pre tých, ktorí chcú schudnúť. Vitamíny a chlorofyl pomáhajú pokožku udržať mladú a tiež udržujú hladinu kolagénu. Morské riasy sú tiež bohaté na bielkoviny, ktoré zabraňujú predčasnému starnutiu.

Naplánujte si svoj deň

Sledovanie denného rozvrhu je v ázijských krajinách veľmi dôležité. Ženy sa starajú o čas na jedlo a spánok. Po obede sa snažia nájsť si čas na zdriemnutie (aj na pracovisku). Pokiaľ ide o študentov, často si chodia pospať napríklad do knižnice.

unsplash.com

Nerozčuľujte sa

Stres, nervozita a hnev neprospievajú nášmu zdraviu a rovnako ani mladistvému vzhľadu. Čím sme pokojnejší a čím menej svalov na tvári zapájame, tým menej vrások máme. Byť pokojný a pozitívny je skvelou alternatívou k botoxu.

Kvalitná prírodná kozmetika

Čínske výrobky na starostlivosť o tvár a telo vždy obsahujú prírodné zložky, ktoré predlžujú mladosť. Patria sem morské riasy, ženšen, výťažky z liečivých bylín, perlový prášok a prírodné oleje. Prírodné zložky robia našu pokožku hladkou a hodvábnou.

Akupresúra chodidiel

Tieto ženy venujú veľkú pozornosť aj starostlivosti o telo a akupresúra nôh je nevyhnutnou súčasťou ich života. Nie je to nič ťažké, je potrebné sústrediť sa na párové body umiestnené na vnútornej strane dolnej časti nôh. Ak chcete nájsť tieto body, stačí nájsť najvyšší bod na členku a potom zmerajte 4 šírky prstov po nohe. Obopnite ruky okolo holennej kosti tak, aby sa palce nachádzali priamo nad bodmi a masírujte tieto body na oboch nohách po dobu jednej minúty.

Pravidelná masáž tváre

Masírovanie tváre jade valčekom sa v Číne používa už celé stáročia. Túto pomôcku si môžete bežne kúpiť už aj u nás. Jade roller sa zvyčajne skladá z dvoch častí. Na jednej strane je väčší kameň, ktorým sa masírujú líca, brada a čelo a na druhej strane rukoväte sa nachádza menší valček určený na masáž oblasti očí. Jemná masáž stimuluje lymfatický systém, znižuje opuchy, spevňuje kontúry tváre a dokáže vraj stimulovať tvorbu kolagénu v pleti.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie