Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po tomto už nikdy nezaspíte s mokrými vlasmi! Vedeli ste, čo sa vám môže stať?
Zdielať na

Po tomto už nikdy nezaspíte s mokrými vlasmi! Vedeli ste, čo sa vám môže stať?

Zdroj: Profimedia

Ako často sa vám stane, že zaspíte skôr, ako si stihnete vlasy riadne vysušiť? Keď zistíte, ako veľmi si týmto zlozvykom škodíte, pravdepodobne to už nikdy nezopakujete!

Rýchla doba a veľa povinností nás často nútia používať rôzne núdzové riešenia, a to aj pri starostlivosti o svoju krásu a zdravie. Presne do tejto kategórie patrí aj umývanie vlasov tesne pred spaním. Aj vy ste si mysleli, že ide o neškodnú vec? Toto vás určite prekvapí!

Čo vám hrozí, ak zaspávate s mokrými vlasmi?

Prechladnutie

Vo vykúrených bytoch je veľmi zdravé pred spánkom poriadne vyvetrať. Mnohí dokonca spia pri otvorenej vetračke. Ak na toto pozabudnete a zaspíte s mokrými vlasmi, nečudujte sa, že budete často choré. Kvôli mokrej hlave vám môže byť počas noci zima, čo spôsobí nielen prechladnutie, ale aj nekvalitný spánok.

Bolesť hlavy

Keď zaspíte, vaša telesná teplota sa zvyšuje. Telo sa síce zahreje, ale mokré vlasy, prípadne hlava zabalená do uteráka, môže v tomto prípade zapríčiniť nepríjemné bolesti hlavy, ktoré môžu prerásť až do migrény.

Infekcia

Vankúš je ideálnym nosičom baktérií, pretože nasáva pot a nečistoty. Ak si naňho ľahnete s mokrými vlasmi, bude poriadne navlhnutý a vytvoríte tak ideálnu pôdu na šírenie infekcií.

Štiepenie vlasov

Mokré vlasy sú veľmi krehké a ľahko zraniteľné. Ak sa s nevysušenými vlasmi uložíte spať, riskujete, že sa budú vďaka treniu o vankúš štiepiť a zbytočne ich oslabíte. Ak tento zlozvyk budete robiť príliš často, nečudujte sa, ak vám vlasy začnú po čase vypadávať.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie