Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Myslíte si, že pri umývaní vlasov sa nedá nič pokaziť? TOTO robíme takmer všetky
Zdielať na

Myslíte si, že pri umývaní vlasov sa nedá nič pokaziť? TOTO robíme takmer všetky

Zdroj: Profimedia

Ak túžite po zdravých a lesklých vlasoch, ktoré sa nebudú lámať, je dôležitá nielen vhodná kozmetika, ale aj spôsob, akým ich umývate. Na toto si dávajte pozor!

Hoci je umývanie vlasov úplne prirodzenou súčasťou hygieny každého z nás, ešte to neznamená, že si vlasy umývame absolútne správne. Zistite, aké chyby robíme najčastejšie.

Vlasy si umývate každý deň

Ak si vlasy budete umývať každý deň, budete prichádzať o ich prirodzené oleje, a tým ich budete postupne ničiť. Neustálym umývaním spôsobíte, že namiesto toho, aby boli lesklé a zdravé, budú suché a budú sa viac lámať. Vlasy si preto umývajte každý druhý až tretí deň. Ak sa vám vlasy rýchlejšie mastia, používajte ku korienkom suchý šampón.

Takto jednoducho si prírodný suchý šampón vyrobíte doma!

Pinterest

Používate zlý šampón

Vlasová kozmetika by mala zodpovedať typu vašich vlasov. Preto vyberajte šampóny podľa toho, či máte vlasy suché, farbené alebo rýchlo sa mastiace. Šampónu navyše stačí len malé množstvo, to do pokožky hlavy jemne a krúživými pohybmi vmasírujte a následne starostlivo zmyte. Zle vymytý šampón vlasy zbytočne zaťažuje, a tie sa potom rýchlejšie mastia.

Thinkstock

​Nepoužívate kondicionér

Na kondicionér by ste nemali zabúdať. Vlasy pokrýva jemným povlakom, ktorý vyplní trhlinky na povrchu vlasu, ktoré vznikajú chemickým ošetrením. Dodá vlasom lesk a uľahčí ich následný styling. Zabúdať na neho môžete iba v prípade, že sú vaše vlasy bez chybičky, nie sú farbené alebo sú veľmi krátke. Aby vaše vlasy nestratili objem a vydržali pekné čo najdlhšie, kondicionér používajte iba na spodnú časť vlasov a na záver dobre zmyte.

Profimedia

​Používate príliš teplú vodu

Voda by nemala byť ani príliš horúca, ani studená. Horúca voda môže urobiť rovnakú neplechu ako žehlička, fén alebo kulma. Je pre vlasy škodlivá a môže podporiť tvorbu mazu. Vlasy preto oplachujte teplou vodou, vďaka ktorej zmyjete všetok šampónu, a následne ich prepláchnite ešte studenšou vodou. Tá vlas uzavrie a dodá mu lesk.

Profimedia.sk

​Vlasy si drhnete uterákom

Po umytí nie je vhodné vlasy zúrivo drhnúť uterákom, aby boli čo najrýchlejšie suché. Drhnutím dochádza k poškodeniu vlasového vlákna a trpí tým aj pokožka hlavy. Stačí z nich prebytočnú vodu len jemne vymačkať a následne použiť regeneračný olej.

Profimedia

​Ak chcete mať zdravé a lesklé vlasy, pridajte do jedálnička tieto potraviny!

Súvisiace články

Najčítanejšie