Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lydia ukázala fotky, keď vážila len 38 kilogramov! Naozaj odstrašia dnešné tínedžerky?
Zdielať na

Lydia ukázala fotky, keď vážila len 38 kilogramov! Naozaj odstrašia dnešné tínedžerky?

Zdroj: Instagram

Pri pohľade na toto krásne tmavovlasé dievča by ste len ťažko povedali, že si prešlo peklom a ešte minulý rok kolísala na hranici života a smrti. Teraz jej príbeh koluje svetom, aby ním varovala mladé dievčatá.

Lydia totiž na vlastnej koži zažila silu mentálne choroby – anorexie. Znie to neuveriteľne, no s diétami začala už ako 13-ročná, keď sa jej telo začalo meniť.

Instagram

​Svoje stravovacie návyky doviedla do takého extrému, že denne zjedla len 500 kalórii. Neuveríte, no keď mala osemnásť rokov, vážila len 38 kilogramov! O dva roky neskôr ju doktori varovali, že ak bude takto pokračovať ďalej, zastaví sa jej srdce a zomrie. To bol moment, ktorý ju konečne prebudil. Nechala sa hospitalizovať na kliniku, kde ju doktori dali dokopy. Dnes váži 66 kilogramov, je zdravá, opäť sa usmieva a je spokojná so svojím výzorom. Lydia o svojej chorobe otvorene prehovorila, pretože chce iné mladé dievčatá pred touto hroznou chorobou varovať.

Instagram

Instagram

​„Nič ma nezaujímalo, len to, aby som bola najchudšia. Myslela som si, že jediný talent, aký mám bolo byť anorektička. Dokonca som vo svojom telefóne mala súbor fotiek s vychudnutými dievčatami, ktorý mi pomohol, vždy, keď som cítila hlad... Môj mozog ma presvedčil, že priberanie na váhe bola tá najhoršia vec, aká sa mi kedy mohla stať. Mala som pocit, ak by som pribrala, už by ma nikto nemal rád a nikto by sa o mňa nezaujímal,“ presne takto opísala svoje pocity dnes už vyliečená Lydia. Svoju cestu aj pocity opísala na Instagrame, ktorý má slúžiť ako pomoc iným dievčatám, ktoré tiež trpia anorexiou.

Instagram

Súvisiace články

Najčítanejšie