Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dajte akné zbohom navždy! 5 tipov, ktoré vám zlepšia pleť už počas noci
Zdielať na

Dajte akné zbohom navždy! 5 tipov, ktoré vám zlepšia pleť už počas noci

Zdroj: Profimedia

Aj vás trápi akné, hoci už máte tínedžerské obdobie dávno za sebou? Vyskúšajte tieto mimoriadne účinné prírodné tipy, ktoré často zaberú oveľa lepšie, ako drahé produkty.

Dokonca aj celebrity, ktoré si môžu dovoliť najluxusnejšiu a najdrahšiu starostlivosť o pleť, často siahajú práve po prírodnej pomoci. Veľmi dobre vedia, že pomáha lepšie, ako všetko ostatné. Vyskúšajte niektorý z týchto tipov aj vy!

5 spôsobov, ako sa zbaviť akné cez noc

1. Ľad

Ľad je úžasný prostriedok na zmiernenie zápalu, sčervenania a opuchu spôsobených pupienkami. Ľad tiež pomáha zvýšiť krvný obeh v postihnutej oblasti, je skvelý na  zúženie kožných pórov a odstránenie nahromadeného oleja a nečistôt. Ako na to? Večer po dôkladnom očistení pleti si vezmite kocku ľadu, vložte ju do čistej bavlnenej vreckovky a priložte na najviac postihnutú oblasť. Držte päť minút a keď sa ľad začne rozpúšťať, zopakujte to ešte s novou kockou.

Profimedia

​2. Citrón

Citrónová šťava je bohatá na vitamín C, silnú zložku v boji proti akné. Citrónová šťava má tiež vysušujúce vlastnosti, ktoré môžu pomôcť. Pri liečbe akné môže pomôcť iba čistá vytlačená šťava, určite nie koncentrát z fľaše! Existuje niekoľko spôsobov, ako ho použiť:

  • Namočte čistú gázu, prípadne vatový tampón v čerstvej citrónovej šťave  a naneste ju na postihnuté miesta pred spaním.
  • Zmiešajte lyžicu citrónovej šťavy s lyžičkou škorice a aplikujte na postihnuté miesto. Ponechajte túto zmes na postihnutej ploche cez noc. Ráno poriadne opláchnite pokožku teplou vodou.
    Upozorňujeme, že tieto metódy nie sú vhodné pre osoby s citlivou pokožkou.

    Profimedia

​3. Čajovníkový olej

Olej z čajovníka je účinný pri liečbe akné kvôli svojim antibakteriálnym vlastnostiam. Akumulácia baktérií v póroch pokožky výrazne zvyšuje pravdepodobnosť výskytu kožnej epidémie. Ako na to? Zmiešajte jednu polievkovú lyžicu gélu aloe vera s niekoľkými kvapkami oleja z čajovníka. Aplikujte na postihnuté miesto. Po 20 minútach umyte tvár teplou vodou.

Thinstockphotos

4. Zubná pasta

Áno, zubná pasta skutočne zaberá, ale nesmie to byť pasta gélovej konzistencie, ale klasická biela. Určite to nie je vhodný spôsob na celkovú liečbu akné, ale dokonalo zaberá vtedy, ak sa vám vyhodí jeden nepríjemný pupienok. Ako postupovať? Po dôkladnom večernom odlíčení si najskôr priložte na postihnuté miesto ľad (viď č.1) a potom naneste na vyrážku hrubšiu vrstvu zubnej pasty. Nechajte pôsobiť celú noc a ráno si tvár umyte vlažnou vodou. Podľa potreby postup zopakujte, vyrážka sa takto rýchlo vysuší a zahojí.

Profimedia

​5. Para

Naparovanie je skvelé na otvorenie pórov kože, pomáha eliminovať baktérie, nečistoty a oleje, ktoré ich upchávajú. Aspoň dvakrát do týždňa si po večernom očistení pleti pripravte nádobu s horúcou vodou, nakloňte sa nad ňu, ale nie úplne blízko. Mali by ste cítiť teplo, ale nemalo by vás to páliť. Hlavu si zakryte uterákom a naparujte sa 5-10 minút. Potom si pleť zľahka osušte a nakrémujte.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie