Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
10 návykov, ktoré majú ženy s dokonalou pleťou: Tieto rady pomôžu aj vám!
Zdielať na

10 návykov, ktoré majú ženy s dokonalou pleťou: Tieto rady pomôžu aj vám!

Zdroj: unsplash.com

Ktorá z nás netúži po bezchybnej a krásnej pleti bez pupienkov, kruhov pod očami a vrások? Verte, že nie je všetko len o dobrých génoch, často pomôže aj správna starostlivosť.

Osvojte si tieto návyky a uvidíte, že sa vám pokožka odvďačí. Nie je to vôbec zložité, stačí dodržiavať niekoľko drobností.

Návyky žien s dokonalou pleťou

Dôsledne sa odličujú

Bez dokonalého každodenného odličovania skvelú pleť nedosiahnete. Myslite tiež na to, že hoc používate kvalitnú kozmetiku či micelárnu vodu, jeden tampón nestačí! Pokožku čistite dovtedy, kým skutočne na pleti nezostane žiaden mejkap. Ideálne je odličovať sa prípravkami na báze oleja alebo olejom samotným. Viažu na seba mastnotu z líčidiel a odlíčia vás naozaj dokonale. Z pleti ich ale nezabudnite stiahnuť pleťovou vodou alebo tonikom podľa typu pleti.

Profimedia

Krémujú sa v správny čas

Bez ochrannej bariéry v podobe denného a nočného krému krásnu pleť nedosiahnete. Čo ale robia ženy s krásnou pleťou inak? Krém aplikujú bezprostredne po očistení pleti alebo hneď, keď opustia sprchu. Vlhká pokožka pomáha pleť udržiavať ešte lepšie hydratovanú a pružnú, čo je aj vaším cieľom.

Nesiahajú si na tvár

V priebehu dňa by ste sa mali vyvarovať zlozvyku dotýkania sa tváre. Ľahko sa na vašu pleť dostanú nečistoty z rúk, čo vedie k upchávaniu pórov a tvorbe vyrážok, ale zhoršujete si tým tiež vrásky.

Nepoužívajú priveľa mejkapu

Čím viac produktov na seba nanesiete, tým horšie sa pokožke dýcha a tým väčšiu škodu napáchate. Príliš veľa líčidiel je pre pleť záťaž a na každý deň nepotrebujete líčenie ako na slávnostný večer. Voľte ľahký BB krém alebo mejkap a zapudrujte len tie miesta, ktoré to potrebujú, a celkový efekt dotiahnite lícenkou.

Profimedia

Dodržiavajú pitný režim

Ženy s krásnou pleťou veľmi dobre vedia, že kľúčom k žiarivej pokožke je, aby bola hydratovaná. Preto dodržiavajú pitný režim. Aj keď jediné, po čom ráno túžite, je káva, skúste si ju o pol hodinky posunúť a deň naštartujte zeleninovým smoothie alebo pohárom vlažnej vody s citrónom. V priebehu dňa potom dostatočne pite. A samozrejme, pleti neprospieva fajčenie a priveľa alkoholu, nezabúdajte na to!

Nevystavujú tvár teplu

Nie sú to len slnečné lúče a solária, ktoré ohrozujú kvalitu vašej pleti. V skutočnosti pre ňu nie je dobrý žiadny zdroj veľkého tepla. Pokožka sa tak vysušuje a stráca svoju elasticitu. Ku krbu alebo ohňu sa radšej otočte chrbtom a vlasy si sušte studeným vzduchom. Pomôžete tak nielen svojej pokožke, ale aj vlasom samotným.

Pravidelne používajú píling

Počas dňa sa vaša pokožka sama vyčistí, a zbaví sa tak 50 miliónov mŕtvych kožných buniek. Ak teda používate píling len vtedy, keď si náhodou spomeniete, robíte veľkú chybu. Pleť potrebuje jemný píling pravidelne, ideálne raz týždenne, aby mala šancu byť žiarivá a aby vedela vstrebávať do seba všetky tie zázračné látky. Vyberajte si jemné pílingy na pleť, ktoré sú vyrobené z prírodných zložiek. 

youtube/bubzbeauty

Nezabúdajú čistiť pomôcky na líčenie

Kozmetické štetce sú rajom pre množenie baktérií. Po každom použití by ste ich preto mali vyčistiť dezinfekčným sprejom určeným na štetce a raz týždenne by ste ich mali vyprať. Použiť môžete špeciálne šampóny na štetce, ale rovnako dobre vám poslúži aj akýkoľvek šampón na vlasy bez silikónov. Ak túto hygienu pomôcok nebudete dodržiavať, hrozí vám zhoršenie pleti, vyrážky či zapálená pleť.

Spotrebujú svoju kozmetiku včas

Znie to ako banalita, ale kozmetiku, ktorú otvoríte, by ste mali aj používať. Kozmetika má totiž - rovnako ako potraviny - svoj dátum spotreby a je nezmyselné, aby ste krém použili dvakrát a potom ho ukryli do skrinky. Kozmetika sa kazí! Používajte preto len toľko produktov, koľko naozaj stihnete spotrebovať.

Neponocujú

Kvalitný spánok je základom krásnej pleti. Nejde pritom len o to, aby ste spali 8 hodín denne, ale aj o kvalitu spánku a tiež o to, kedy idete do postele. Pre spomalenie tvorby vrások je ideálne, ak spíte na chrbte. Pokiaľ inak ako na boku alebo na bruchu nezaspíte, kúpte si hodvábne obliečky, ktoré pokožke škodia najmenej.

Thinkstockphotos

Súvisiace články

Najčítanejšie