Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Krásnu Emmu zničila anorexia: Jej fotky sú len pre silnejšie povahy
Zdielať na

Krásnu Emmu zničila anorexia: Jej fotky sú len pre silnejšie povahy

Zdroj: BNN/Emmawilleven

Čoraz viac mladých dievčat túži vyzerať dokonale a pod tlakom spoločnosti prepadá rôznym poruchám príjmu potravy. Jedna obeť Emma sa snažila iné dievčatá varovať tým, že zverejnila svoj šokujúci príbeh.

Pri pohľade na zdravú Emmu Caris si poviete, aké krásne dievča! Bábikovská tvár, plné pery a pekná postava. 

Emma pred chorobou

BNN/Emmawilleven

​Rodičia o nej vždy tvrdili, že to bolo jedno spokojné a veselé dievča, ktoré svojimi vtipmi rozdávalo radosť aj iným. Potom sa v nej niečo zlomila a akosi si nedokázala nájsť svoje miesto vo svete. Frustrácia sa prejavovala tým, že prestala jesť. Najhoršie to bolo, keď vážila okolo 37 kilogramov.

Takto ju zmenila anorexia

BNN/Emmawilleven

​Prvé mesiace si nikto nič nevšimol, keď však už bola takmer kosť a koža, rodičia ju donútili, aby sa začala liečiť. Emma sa o viac-menej neúspešne pokúšala dostať z anorexie. Hoci sama chcela, jej psychika bola natoľko podlomená, že jej myseľ nedovolila jesť. V lepšie dni dokázala denne prijať len 650 kalórii, aj to veľakrát s ťažkosťami. Šesť rokov bojovala s chorobou a sama sa v dokumente Emma chce žiť, ktorý je plný jej intímnych myšlienok a fotiek, vyjadrila, že chce vyzdravieť.

BNN/Emmawilleven

BNN/Emmawilleven

​​To sa jej už nepodarilo. Ako osemnásť ročná zomrela. Posledné týždne dokonca nevedela chodiť, rozprávať a aj kašeľ jej robil veľké problémy. Dokumentom chcela varovať iné dievčatá, aká nebezpečná je táto duševná choroba.

BNN/Emmawilleven

Súvisiace články

Najčítanejšie