Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Top 5 potravín, ktoré vás urobia krajšími: Vaša pleť a vlasy budú žiariť už po týždni
Zdielať na

Top 5 potravín, ktoré vás urobia krajšími: Vaša pleť a vlasy budú žiariť už po týždni

Zdroj: Ethan Robertson/Unsplash

Pozeráte sa ráno do zrkadla a hovoríte si, že by ste mohli vyzerať krajšie? Ide to oveľa ľahšie, ako ste si mysleli! Stačí, ak do svojho jedálnička zaradíte päť obyčajných potravín a opäť budete žiariť.

Nie nadarmo sa hovorí, že krása ide z vnútra. V tomto prípade to platí doslovne, pretože to, čo zjete sa veľmi rýchlo odrazí aj na tom, ako vyzeráte.

Je úplne jasné, že ak uprednostňujete rôzne nezdravé jedlá, vaša pleť a vlasy nebudú žiariť. Ak však stavíte na týchto päť potravín a zaradíte ich do svojho jedálnička, už po jednom týždni uvidíte rozdiel! Zlepší sa vám pleť, vlasy sa budú lesknúť a budete sa cítiť plné energie.

Chia semienka

Nie sú len hitom zdravej výživy. Napriek svojej veľkosti dokážu s vašim telom poriadne zamávať. Sú nadupané minerálmi, antioxidantmi a omega-3 mastnými kyselinami, takže omladia, potláčajú zápaly a zvlhčujú suchú pokožku. Navyše dokážu rozprúdiť cirkuláciu krvi.

Instagram

​Datle

Sú skvelým zdrojom vlákniny, pomôžu proti nafukovaniu, nakopnú metabolizmus a pre vysoký obsah cukru sú aj super zdrojom energie. Obsahujú veľké množstvo medi, ktorá pomáha, aby vaše telo absorbovalo železo. To zase pomáha telu, okrem iného, produkovať viac kolagénu. A ten sa stará o to, aby sme mali krásnu pleť bez vrások.

pixabay

​Avokádo

Je nielen super pri chudnutí, ale perfektný aj v rôznych maskách na pleť alebo vlasy. Vďaka vitamínu E a B budete mať silné a pevné vlasy a nemali by sa vám ani štiepiť.

Citrón

Veľa ľudí začína svoj deň tak, že vypije pohár vlažnej vody s citrónom. Prečo? Tento citrus má obrovskú silu detoxikovať telo a nakopnúť trávenie. A čo môže vašej pokožke a celkovému super pocitu zo seba pomôcť viac ako fakt, že ste sa zbavili toxínov?

pixabay

​Figy

Tie chutné plody sa u nás netešia veľkej pozornosti, a to je škoda! Čerstvé figy chutia skvele a veru pomáhajú telu očistiť sa od toxínov. Sú plné antioxidantov, takže bojujú proti voľným radikálom, ktoré majú za následok vznik jemných vrások. Vďaka obsahu vitamínov C a B6 regulujú hormonálnu aktivitu, ktorá sa na našej pokožke prejavuje vyrážkami.

Súvisiace články

Najčítanejšie