Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Čo robiť, aby farba na vlasoch vydržala čo najdlhšie a aby blond nežltla? Poradíme vám!
Zdielať na

Čo robiť, aby farba na vlasoch vydržala čo najdlhšie a aby blond nežltla? Poradíme vám!

Zdroj: unsplash.com

Niet lepšieho pocitu ako odchádzať od kaderníčky s nafarbenými a upravenými vlasmi. Ktoré zásady by ste mali dodržiavať, aby farba vydržala pekná oveľa dlhšie?

Blednutie farby vlasov poznáme všetky. Blondínky trápia žlté tóny, brunetky zase ryšavé. Poradíme vám, ako sa o vlasy starať, aby boli zdravé a aby sa farba nevymývala tak rýchlo!

Prečo sa oplatí sa o vlasy starať? Nielenže budú krásne na pohľad, ale farba vám aj vydrží dlhšie, pretože čím viac je vlas poškodený, tým viac sa farba vymýva. Zdravý vlas je hladký a pigmenty farieb "uzamkne" vo vnútri seba. Poškodený vlas však nie je hladký, je po povrchu polámaný, a tým pádom farba sa vymýva ľahšie.

Profimedia

Tieto tipy vám pomôžu:

  • Asi vás napadne sa v obchode porozhliadnuť po šampóne a kondicionéri s nápisom "pre farbené vlasy". A skutočne, tieto produkty majú také zloženie, aby pomáhali farbu vo vlasoch udržať čo najdlhšie. O najvhodnejšej značke pre váš typ vlasov sa poraďte so svojou kaderníčkou.
  • Dobrou voľbou je vyhľadať šetrný šampón, ktorý neobsahuje sulfáty. Tie síce zaistia čisté vlasy, ale so špinou rýchlejšie zmyjú aj farbu.
  • Snažte sa neumývať si vlasy každý deň! Ideálne raz za tri alebo aspoň za dva dni, a čas medzi tým zvládnite pomocou suchých šampónov.
  • Nezabúdajte vlasom pravidelne dopriať výživnú masku, ktorá zabráni nadmernému vysúšaniu z farbenia či zo slnka.
  • V lete sa vám oplatí investovať do sprejov s SPF ochranou. Vlasy vyživí a obalí neviditeľným štítom proti slnku, čo sa hodí nielen na pláži. Navyše, vďaka výžive vlasom toľko neublíži chlór alebo morská soľ!

    Profimedia

Pomôžu aj babské rady

  • Možno vás to prekvapí, ale pre blondínky bude fungovať paradajkový pretlak alebo kečup. Ak vaše blond vlasy chytia zelenkastý tón z bazéna či slnka, pomôžu vám práve paradajky, ktorých červená farba zneutralizuje zelenú. Naneste si množstvo, ktoré sa zmestí do dlane a vmasírujte do suchých alebo mokrých vlasov, nechajte pôsobiť pätnásť minút a potom opláchnite.
  • Pre nový lesk blond vlasov môžete zmiešať vlažný harmančekový čaj s lyžicou medu, naniesť zmes na mokré vlasy umyté šampónom, nechať pôsobiť niekoľko minút a opláchnuť.
  • Brunetky môžu vyskúšať kakaovú masku. Zmiešajte polievkovú lyžicu kakaa s bielym jogurtom, medom a jablčným octom, naneste na šampónom práve umyté vlasy, nechajte pôsobiť pár minút a zmyte.

Súvisiace články

Najčítanejšie