Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čo by ste mali zvážiť, kým sa rozhodnete pre predĺženie mihalníc?
Zdielať na

Čo by ste mali zvážiť, kým sa rozhodnete pre predĺženie mihalníc?

Zdroj: pexels.com

Zvodný a neodolateľný pohľad je snom mnohých žien. Pri honbe za krásou skúšame rôzne spôsoby a zaručené vylepšenia. Jedným z nich je aj predlžovanie mihalníc. Je však vhodné pre každého? A aké nesie riziká?

Nepokúšajte citlivé oči

Predlžovanie rias je kozmetická úprava, po ktorej môže siahnuť hocikto. S výnimkou žien, ktoré majú citlivé oči. Ak neznesiete ani bežný očný krém či klasickú riasenku, aplikácia 3D či iných umelých mihalníc asi nebude pre vás to najlepšie.

Nie je profík ako profík

Reklamy nájdete všade. Nezverte sa však do rúk hocikomu. Referencie sú v tomto prípade viac ako na mieste. Kým sa objednáte v najbližšom salóne, uvážte tiež riziká spojené so zlou znášanlivosťou chémie. Každý salón používa iné lepidlo a ostatné príslušenstvo. Práve alergie na lepidlo sú najčastejším kameňom úrazu. V lepšom prípade spôsobí len začervenanie, v horšom bolestivý zápal.

pexels.com

Zvážte aj budúce riziká

Možná alergia na lepidlo alebo nekvalitný materiál umelých mihalníc je jedna vec. Zaujímať by vás však malo aj to, v akom stave budú vaše prirodzené mihalnice po odstránení umelých. Nie je vylúčené, že vaše mihalnice už nikdy nedorastú do pôvodnej dĺžky alebo budú natoľko oslabené, že sa budú lámať.

Zmena kozmetiky

Po aplikácii 3D mihalníc sa musíte pripraviť na to, že budete musieť vymeniť všetku pleťovú kozmetiku, ktorá je na báze olejov. To bude pravdepodobne znamenať väčšinu krémov, odličovačov a mliek, ktoré máte doma. Oleje totiž rozpúšťajú lepidlo, ktorým vám v salóne mihalnice prilepili. Ak si chcete predĺžiť ich trvácnosť, zo salóna zamierte rovno do drogérie.

pexels.com

Nemalé výdavky

Za krásu sa platí a pri predlžovaní mihalníc to platí dvojnásobne. Za kvalitné mihalnice zaplatíte od 150 € vyššie. Dopĺňanie každé 2-3 týždne vás vyjde na ďalších 20 - 50 €. Ak si svoje rozhodnutie časom rozmyslíte, na odstraňovanie si odložte asi 50 €. Hneď potom nezabudnite svojim prirodzeným riasam dopriať výživu v podobe vhodného prípravku. Aj keby to malo byť len pre istotu, oplatí sa to.

Čo máte zakázané

Za najväčšiu výhodu umelého predlžovania mihalníc väčšina žien pokladá to, že ráno nemusia strácať čas líčením očí. Ako to však býva, vždy platí „niečo za niečo“. Toto pohodlie je vykúpené nepohodlím v iných smeroch. Zabudnite napríklad na spanie na bruchu. Aby ste si svoje nové mihalnice nepolámali, budete sa musieť naučiť spávať v inej polohe. Minimálne 24 hodín po aplikácii umelých rias sa vyhnite namáčaniu tváre, saune či kúpaliskám. Vzdať sa budete musieť aj maskary a očných tieňov. A zakázané sú tiež šúchanie očí, poťahovanie mihalníc a iné dotyky.

Vyskúšajte niečo iné

Umelé mihalnice teda so sebou prináša mnohé riziká. O mnohých z nich si môžete prečítať aj na špecializovaných blogoch zo sveta krásnych mihalníc. Našťastie, na trhu už dnes existujú aj iné, šetrnejšie spôsoby, ako si vyčarovať vysnívaný pohľad.

Sérum na rast mihalníc GigaLash je špeciálne vyvinuté na predĺženie, zvýraznenie, zhustenie a rast mihalníc. Patentovaná technológia EPM enzýmov predlžuje rastový cyklus rias, zvyšuje ich pružnosť a zabraňuje ich predčasnému vypadávaniu. Prvé výsledky budete na sebe vidieť už v priebehu 7 dní používania. Získajte teda zvodný pohľad vďaka prirodzene dlhým riasam, ktorému sa umelé 3D mihalnice nikdy nevyrovnajú!

Najčítanejšie