Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Periete podprsenky správne? Takto vám vydržia ako nové oveľa dlhšie!
Zdielať na

Periete podprsenky správne? Takto vám vydržia ako nové oveľa dlhšie!

Zdroj: Profimedia

Máte pocit, že aj keď investujete do kvalitnejšieho kúsku, tak vydrží v pôvodnej forme a kvalite príliš krátko? S týmito radami vám podprsenky vydržia niekoľkonásobne dlhšie!

Nezáleží na tom, či uprednostňujete klasiku, čipku, alebo skôr hladké a jednoduché strihy bez ozdôb. Každá podprsenka sa zničí tak rýchlo, ako (ne)dobre sa o ňu staráte. Ak ju doslova „hodíte“ do pračky spolu s ostatným oblečením, nečudujte sa, keď po pár praniach stratí pôvodný tvar.

Ako prať podprsenky správne?

V rukách

Najvhodnejší a najšetrnejší spôsob, ako čistiť podprsenky, je oprať ich v rukách.

  1. Vezmite si jemné mydlo a prejdite ním ramienka aj košíky. Takto nechajte podprsenku odmočiť vo vlažnej vode aspoň 10 minút.
  2. Následne môžete pridať trošku bežného prášku a jemne podprsenku preperte. Poriadne prepláchnite v studenej vode.
  3. Opratú podprsenku nikdy silno nežmýchajte, jemne pritlačte do uteráka, aby ste odsali prebytočnú vodu a nechajte ju rozloženú vysušiť.

V práčke

Ak ste sa predsa rozhodli oprať podprsenku v práčke, perte na nízkej teplote tak, že ju vložíte do vrecúška na bielizeň. Ak ho nemáte, postačí aj obyčajná obliečka na vankúš. Keby ste ju nechali v bubne voľne, mohli by sa ľahko poškodiť niektoré jej časti.

Profimedia

Správne sušenie

  • Podprsenky nikdy nedávajte do sušičky bielizne, teda ak nechcete riskovať, že ich vytiahnete podstatne menšie.
  • Rovnako nie je vhodné sušiť ich priamo na radiátore.
  • Ideálne je nechať podprsenku vysušiť na čerstvom vzduchu, napríklad na balkóne, ale nie zavesenú. Aby si zachovala svoj tvar, vysušte ju rozprestretú napríklad na uteráku.

Prírodné bielenie

Ak máte snehovo bielu podprsenku, určite začne po čase meniť farbu aj napriek pravidelnému praniu. Ak chcete bielu oživiť, nechajte podprsenku namočenú v roztoku studenej vody (1 liter) a vínneho octu (2 čaj. lyžičky). Postačí aj 5-10 minút, následne dobre prepláchnuť a farba bude ihneď biela.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie