Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zbaví vás stresu, nadváhy aj vrások: 3-minútová MEDITÁCIA vám zmení život!
Zdielať na

Zbaví vás stresu, nadváhy aj vrások: 3-minútová MEDITÁCIA vám zmení život!

Zdroj: Thinstockphotos

Žijete v rýchlom tempe a kvôli povinnostiam si nestíhate užívať život? Krátka denná meditácia vám môže priniesť skvelé výsledky na zlepšenie zdravia a skvalitnenie života.

Máte voči meditácii predsudky a myslíte si, že sa jej venujú len mnísi v kláštoroch? Na meditáciu nedá dopustiť množstvo známych osobností, medzi nimi napríklad Madonna, Demi Moore, Oprah Winfrey, Tina Turner, či Richard Gere, Keanu Reeves a mnohí ďalší. Vyskúšajte to tiež!

Ako správne meditovať?

Nájdite si pokojné miesto v byte, kde vás nebude nikto rušiť. Ak vám to vyhovuje, môžete sa posadiť do tureckého sedu, ale kľudne môžete len sedieť, alebo ležať. Oči môžete mať zatvorené. Začnite hlbokým dýchaním a sústredením sa na dych, upokojte svoju myseľ, sústreďte sa na jednotlivé orgány v tele a snažte sa ich precítiť. Snažte sa odohnať všetky myšlienky a sústreďte sa len na pocity vo svojom tele. Zotrvajte v meditácii minimálne 3 minúty. Ideálne je meditovať skoro ráno a opäť večer.

Thinstockphotos

5 úžasných výhod krátkej meditácie

1. Budete šťastnejšia

Meditácia je silná metóda sebareflexie a spôsob prehodnocovania svojich životných hodnôt. Ak sa jej budete venovať pravidelne, nájdete v živote pokoj, harmóniu a budete silnejšia aj pri zvládaní náročných situácii napríklad v práci. Budete šťastnejšia, vyrovnanejšia a pozitívne naladená.

2. Zlepšíte funkciu mozgu

Zmyslom meditácie je upokojiť svoju myseľ a zastaviť nekonečný cyklus opakovaných myšlienok. Tento „odpočinok“ je veľmi zdravý aj pre náš mozog. Meditácia zvyšuje vašu pozornosť, zlepšuje pamäť a koncentráciu. Vaša myseľ sa upokojí, zvýši sa kreativita a emocionálna stabilita.

Thinstockphotos

3. Predídete stresu aj starnutiu

Meditácia pomáha zastaviť rýchly chod myšlienok a uvoľňuje negatívnu energiu von z tela. Zbavením sa napätia a negatívnych myšlienok sa spomaľuje starnutie, zvyšuje sa vaša imunita a znižuje sa náchylnosť na ochorenia. Meditácia znižuje stres a tým dokáže udržať krvný tlak v zdravej rovine.

4. Skvalitníte spánok

Nedostatok kvalitného spánku má na svedomí mnoho vážnych ochorení, znižuje našu produktivitu a zrýchľuje starnutie. Pravidelná meditácia vám zabezpečí okrem iných výhod aj rýchle zaspávanie a kvalitný spánok, čo výrazne pomôže ku skvalitneniu vášho života.

5. Ľahšie schudnete

Snažíte sa schudnúť a stále sa vám nedarí? Meditácia vám pomôže aj v tomto prípade. Menej stresu a viac potrebnej energie správne naštartuje váš metabolizmus a budete na najlepšej ceste k úbytku hmotnosti. Každý úspech, aj ten chudnúci, začína najskôr v našej hlave!

Súvisiace články

Najčítanejšie